Ge mig vår!

Min favorit bland favoriterna, ranunkel. Ibland är det extra kul att sjunga, just när man får vackra blommor efteråt. Nu ska jag lägga mig och slumra i soffan, för jag är helt slut efter första träningspasset på säsongen.. Fy vilken hemskt dålig kondis jag har. Nästa gång ska jag ta med syrran.

Bilder från i fredags

Back in the studio

Efter gårdagens bravader i Stockholm, så bar det av till Örebro för att fortsätta med inspelningen av vår första skiva som kommer till sommarn. Dock har det bara varit jag och grabbarna idag, men jag hoppas på mer kvinnlig närvaro till nästa helg. Ser ut att kunna bli en fantastisk skiva det här :)

Galen dag!

Det har varit en helt makalös vecka, barnvakt åt Adrian, magsjuka och mycket spännande och glada nyheter när det gäller Vocado. Vi blev nämligen utnämnda till "årets kör 2011" av Sveriges körförbund igår ute på skeppsholmen i Stockholm. Det verkar vara värsta grejen som man inte riktigt kan förstå. Får väl se vad det innebär rent praktiskt här framöver, men det ser lovande ut :)

Det blev lite intervju med SR och en kort men naggande god TV debut på SVT


Jag lär väl återkomma i ärendet här framöver kan jag tänka ;)



Blä för papper!

Sitter och fösöker reda ut och sortera alla papper om försäkringar hit och dit, räkningar och ja, massa annat tjafs. Det har ju aldrig varit min starka sida direkt, och nu ska man försöka fixa med mammas och delvis pappas också fortfarande. Har ringt om olika pensioner och försäkringar hit och dit för att ordna upp, men gav upp när jag stötte på en otroligt otrevlig människa som fräste åt mig. Då bröt jag ihop en stund, tur att man har en syster som kan rädda situationen och skälla på dom lite ;)

Kanske är lite för trött idag helt enkelt, har ju suttit barnvakt sen sju imorse. Det var ju i och för sig en baggis, för Adrian är så otroligt snäll.

Har sagt upp lägenheten idag.. har inte känt efter hur det känns än. Men det blir nog bra. Så första maj har vi ny adress, och blir lantisar. Ha ha Lukas, en lantis, ska bli en kul och ny upplevelse ;)
Längtar efter våren nu, kunna gå barfota i gräset och vara ute till mitt i natten och det fortfarande är ljust och varmt.

Stolt syster är jag

Hade en mysig dag tillammans med Hampus i pulkabacken igår. Bara Malin och Hampus tid, han är helt underbar och med ett skratt som man kan leva på hur länge som helst. Mari gör verkligen ett bra jobb med pojkarna. Blir så stolt.

Så kom Matilda äntligen hem igen igår, och varje gång hon kommer hem så har hon någonting nytt att visa. Hon är så otroligt duktig. Igår fick jag se allt som hon ska ha med till sökningarna till konstfack mm. Helt fantastiskt! Fastnade speciellt för ett halsband, som jag funderar på att beställa av henne. Skulle vara skitsnyggt att ha på scen när man står och sjunger :)

Nu ska jag kasta mig iväg för att äta tårta hos svärmor som fyller idag, och den ska ätas i deras nya lägenhet. Ska bli spännande att se hur den ser ut och om vi har någonting att sitta på, annars får det bli golvet.

Sen bär det av till jobbet.

Syrrans födelsedag

Idag fyller Mari år, Hurra och grattis! Födelsedagarna avlöser varandra så här i januari till mars, känns det som. Mycket tårta blir det :) Tänkte att jag skulle åka ut till Storvreta idag och lämna paket och fika lite, men nu verkar det som om Adrian har fått en släng av någon slags magsjuka.. så nu vet jag inte om det är någon god idé. Vill ju inte bli magsjuk. Men jag åker nog ut och tar med Hampus ut en sväng så han får leka av sig lite. Vi får se hur dagen blir helt enkelt. Matilda kommer hem idag också, trevligt att få träffa henne igen.

En dundermåltid!

Ska försöka att vara en smula ödmjuk nu, när jag ska berätta om den utsökta måltiden vi gjorde igår. Det blev verkligen så lyckat. Man skulle kunna tro att vi jobbar som mästerkockar båda två :P Fyllda pastaknyten, med salami, ost och lite annat kraffs till. Vem vet, jag kanske lägger ut receptet här sen ;)

Och idag har jag köpt träningskort, äntligen. Nu känns det som om jag är på rätt spår.

Moster & Adrian- dag

Har haft underbara Adrian hos mig idag, när Mari hade introduktion på nya jobbet. Han är så enkel att ha och göra med, är glad mest hela tiden. Enkel att mata, och lätt att söva. Fick krama och prata med storebror Hampus senare under dagen också. Dom är så söta båda två.


Igår slängde jag ut julen, flyttade om lite lampor och satt upp nya gardiner. Så nu känns det som att våren är lite närmre, så nu ska här frossas i lökväxter dom kommande veckorna, det kan jag lova. Det är nämlingen det bästa jag vet :)
Rensade garderoben och åkte iväg till klädinsamlingen också, så nu finns det plats för nya vår och sommarkläder. Ha ha :P Kankse ska ge mig på Lukas garderob också...

Nu ska jag återgå till matlagningen igen, kan meddela att vi gör vår egen pasta från scratch idag. Första gången någonsin och på en tisdag dessutom. Imorgon får det bli vanlig vardag, med jobb och vatten och knäckebröd till middag.

Effektivitet präglade helgen

Hade en trevlig planeringshelg med Vocado nu i helgen som var. Har nog aldrig varit så effektiva och fattat så många blesut på en och samma helg någon gång tidigare. Om man ser tillbaka på åren vi har varit tillsammans så brukar januari- mars vara "döda" månader, månader då vi inte får så mycket gjort alls. Men i helgen bröt vi de mönstret kan man säga.

Har bestämt namn på skivan som vi släpper i sommar, gjort program för 2012, mejlat viktiga personer, pratat kommande resor och mycket mer. Däremot inte tagit en enda ton... konstigt, vi är ju ändå en sånggrupp ;) Det får bli nästa gång.


Köpte mig den där systemkameran i fredags som jag trånat efter en längre tid. Inte riktigt ekonomiskt försvarbart, men jag tycker att jag förtjänar den. Är säker på att jag kommer att använda den mycket. Måste bara lära mig hur den fungerar. Jag ska nog öva nu när jag har Adrian som modell idag. Charmigare och sötare killle får man leta efter.

Tjugondá knut

Har haft en jättebra dag idag. Äntligen ryckte jag upp mig och åkte ut till Ramsta, där jag plockade fram mammas längdskidor och tog mig en tur i skidspåret. Vädret var helt fantastiskt, härligt att få se solen igen, och spåret var inte heller så tokigt, alldeles nygjort med maskin precis bakom husknuten, lyxigt. Skidorna kunde dock ha varit en smula bättre ;) Får se till att fixa bättre valla nästa gång.

Men jag kan tala om att jag inte var helt ensam i spåret. När jag hade åkt en bit in i skogen så springer det helt plötsligt ut en älg ca 50 meter framför mig. Hjärtat stannade till en sekund, fy vad stora dom är alltså. Men han sprang vidare in i skogen, inte ett dugg intresserad av mig, som tur va. Efter den incidenten fick jag upp farten det kan jag lova.

Idag är det redan tjugondedag jul, så man borde väl egentligen dansa ut julen, ta ner alla julstjärnor, adventsljustakar och sånt. Men det får nog vänta lite till. Det är ju så mysigt med ljuset, och granen vill jag inte slänga ut än heller, den barrar ju inte ens. Så allt får nog vänta till måndag, och då hinner ju Vocado se hur ståtlig och fin gran vi har också, eftersom dom kommer hit och repar i helgen. Tur att vi sätter igång igen, jag har verkligen sångabstinens nu :D




Ny vecka

Jag snorar och snorar så det står härligan till. Det värker och spänner i bihålorna så det är svårt att höja på ögonbrynen, men å andra sidan brukar jag ju inte gå runt och höja på ögonbrynen hela tiden. Men det kan vara bra att kunna om man tex. måste se förvånad ut. Man vet aldrig när man måste kunna det ;)

Idag kom Mari och barnen på en snabbvisit, för jag skulle hjälpa henne att skriva CV inför arbetsintervjun hon ska på imorgon. Barnen lekte medans vi satt och skrev. Tror att det blev rätt bra, så nu är det bara att hålla tummarna imorgon.

Lukas skriver hemtenta och Hampus tittar på Bamse.



I lördags var vi på 60-årsfest allihop utom barnen. Det var väldigt trevligt och roligt, god mat och dryck, och många glada skratt. Dans också, men jag dansade inte ;) Kul att träffa lite släktingar under glada omständigheter för en gångs skull.

 




Adrians 1-årskalas

Gick upp tidigt idag (tidigt för att vara mig) och bakade bullar till kalaset som gick av stapeln idag, mammas go-bullar som vi kallar dom. Bidrog med en tårta också, som blev riktigt god och snygg om jag får säga det själv ;)

Barnkalas tar ju på krafterna må jag säga, speciellt när man är lite förkyld, så nu ska jag inte göra mycket mer idag. Ligga i soffan och blänga på tv, kanske ska ta och se det där filmen Australia som bara har blivit liggandes här i flera månader.

Just ja, vi skulle ha Skype-konferens med Vocado nu kl 20.00 ja. Har mycket att planera inför framtiden, resor, konsertprogram, skiva mm. Men sen ska jag vila.

Ännu mer snö

Det ryktades på jobbet ikväll att det ska komma ännu mer snö imorgon, och det verkar ju som att det är sant. Vi blev rätt förvånade Lukas och jag när vi åkte hem från Örebro på nyårsdagen att det hade kommit så mycket snö här, för så var det inte i Örebro. Och imorgon ska det alltså komma en decimeter till..

Idag när jag gick från bussen så var det två bilar som hade fastnat på parkeringen, och jag gick bara förbi ;P Det var liksom inte någon idé att försöka hjälpa till när man har lite klack på skorna, dessutom är jag ju inte den starkaste.

Det börjar nästan kännas som i fjällen, två meter höga snövallar överallt. Svårt och läskigt att köra ut i korsningar när man inte ser över snövallen.

Borde nog passa på att ta en skidtur här i dagarna nu när det verkligen är snö. Men får nog vänta lite så att någon annan hinner spåra åt mig först, för det orkar jag inte göra själv ;P

Nya kulor

Tog en sväng ner på stan för att uträtta några ärenden idag, och gick förbi inredningsbutiken Tre Generationer på Drottninggatan, och hittade superfina julkulor på 50% rea. Lite droppformade och mycket glittriga, 25 kr styck alltså. Helt makalöst prisvärda ;) måste ner på fredag igen och köpa några fler tror jag.

Nej, nu kan jag inte sitta här och beundra mina nya julgranskulor längre. Måste göra lite hushållssysslor nu innan det är dags att åka iväg till jobbet. Imorgon blir det födelsedagskalas för Adrian som fyller 1 år, så tills dess ska det bakas tårta och bullar, men det gör jag nog imorgon bitti.


Bilder tagna med Matildas fina kamera...

Dagdrömmer

Har varit barnvakt åt både Hampus och Adrian idag. Det var i och för sig inte så svårt i och med att Adrian låg och sov i vagnen mest hela tiden, men ändå. Skönt att vara ute i friska luften må jag säga. "- Boste Balin, Boste Balin åka tjamman, tjamman!", och som vi åkte snowracer tillsammans ;)

Kolla in detta! Slettvoll, jag säger bara det och drömmer vidare...



Mot återvinningen och vidare

Har varit en duktig medmänniska idag. Åkte till återvinningen med alla tidningar, kattmatsburkar och pelletspåsar som legat på lager sen tidig höst. Skönt att få iväg. Hann tvätta en hel del också.

Att jag alltid ska vara så velig... Vore så skönt om man kunde känna precis vad man ville hela tiden, men så är det ju inte. Jag tänker på huset och allt. Jag vill ju bo där, och Lukas också, men hur det än kommer omkring så blir det ju en smula "påtvingat". Men det blir nog bra.

Ludde skulle bli riktigt glad om vi flyttade ut i alla fall. Han har blivit mer eller mindre som en tiggande hund som springer och drar kring benen när man är där numera. Tittar på en, med små sorgsna ögon.


Nu är det nära... Fick låna Matildas nya kamera idag, det blev några bilder, bla den här på Ludde. Har kollat in en Canon på Net on net. Ska se över ekonomin ikväll och överväga om ett köp är berättigat imorgon.

Årets första

Gott nytt år alla! Jag hade en väldigt trevlig nyårsafton, som firades i Örebro med mina allra bästa vänner. God dryck, underbar mat och fanstastiskt sällskap. Nya klänningen var på, även partyhumöret.

Hade ju köpt en sån där lykta som jag skulle släppa upp i luften vid tolvslaget. Bad alla gäster skriva sina nyårsönskningar på den, vilket gjordes. Hela lycktan var täckt med önskningar, supermysigt.
När den väl skulle släppas upp och tändas, blåste det så mycket så att den gick sönder och var omöjlig att hålla i. När vi väl fick fjutt på den i den hårda blåsten så tog det eld i pappret och vi blev tvugna att trampa ner den i en snödriva. Lyktan med alla våra önskningar dog i soptunnan 00.05 1 januari 2011...

Nytt år, och nya förutsättningar. Det blir nog riktigt trevligt. I torsdags köpte vi flygbiljetter till St. John i Kanada och New York till i sommar. Så nu är det bestämt, vi åker verkligen dit. Jippi! :D Det blir någonting att se fram emot.

Här är lite bilder från Nyårsafton. Längtar tills jag köper en kamera, och det blir riktigt snygga bilder. Tills dess får det duga med Iphonebilder...

RSS 2.0