Höstpyssel

Hotell, ljuva hotell...

men Hem, LJUVA hem. Har haft mycket hemlängtan den här senaste turnén, även om vi har haft skoj och sånt, men jag har längtat så mycket efter att få sitta i min ensamhet uppkrupen i soffan, precis som jag
gör nu ♥ ♥ ♥

Men hotell har ju sina fördelar det också, inatt sov vi i Umeå på ett väldigt mysigt hotell, sängen var underbar, skojsigt med handfat i hallen och humor med träningsvideo och hantlar bredvid sängen. Synd bara att vi var tvugna att lämna så tidigt imorse, får ta en workout nästa gång vi är där ;-)

 

Har hunnit med rätt mycket idag faktiskt, det är ju det som är så bra när man går upp tidigt. Inte nog med att vi reste ett antal mil imorse, hann även ta en sväng ut i skogen där vi (Matilda & jag) plockade två fulla korgar med svamp efter lunch, sen åkte vi in och fikade med Lukas mamma inne i stan, och därefter vaccinerade vi oss mot Hepatit A inför resan till Asien, och jag slog till med en TBE-spruta när jag ändå var igång. Check, check, check, CHECK!

Vilhelmina

Mysigt litet ställe, där släkten Gavelin härstammar ifrån. Träffade några Gavelinare igår på konserten också, mycket trevligt. Trots förkylningar som vandrar runt i gruppen så lyckades vi ta oss igenom även denna konsert, som var rätt välbesökt. Hade inte räknat med mycket folk på en vanlig sketen torsdagkväll ;-) Annars så har vi det rätt slappt här uppe, lugna dagar och vi bor på ett väldigt charmigt hotell här i Vilhelmina. Igår när vi kom hem efter konserten så var det bara vi här, ingen personal, men vi hade fått instruktioner om att det bara var att ta för sig från baren och köket, öltapparna var öppna ;-) Super gulligt!

Mot Storuman

Ännu en tidig morgon, dyr frukost på Arlanda och nu nya möten, nya städer (hålor) och fler konserter. Förkylningen sitter i kan man säga, eller ja, sitter i alla fall i bihålorna, tack och lov för Sinova :-) Det är riktigt höstigt och mysigt här, och just nu är vi i Storuman, där Björn Ferry kommer ifrån, och som vi förövrigt såg vid ICA här idag. Coooolt! ;-)

Nu ska vi ladda med smörgås, kaffe och lite te.

 

 

Hem och vänder

Kom hem från Tyskland igår, matt och trött efter en trevlig resa som befläckats med lite sjukdom. Idag är jag totalt genomförkyld, vet inte riktigt hur jag ska lyckas sjunga fint dom kommande fem jazzkonserterna i Norrland med start imorgon :-/ Vi får väl se...

Hinner inte skriva så mycket om resan nu, men här kommer ett första smakprov av bilder.



Bok- & filmtips

Läste boken "Svinalängorna" här i somras, en bok som jag hittade bland mammas pocketsamling tror jag. Brukar ju inte läsa så väldig mycket böcker egentligen, men nu på senare år så kan jag inte somna om jag inte får läsa några rader innan, får se om det är en period just nu eller om det håller i sig några år till.

I vilket fall som helst så tyckte jag om "Svinalängorna", sorglig, hemsk och ruggig, men fin på sina sätt. Tittade även på filmen häromkvällen, som också den var väldigt bra. Bör alltså läsas och ses!

En liten bukett till mamma

på hennes Åsa-dag blev det igår. Finns inte så mycket blommor att plocka längre känns det som, får se till att plantera lite mer höstblommande växter så småningom, så i brist på annat så knippsade jag av mina hängpelargoner.

Nu ska jag rensa svamp, för ikväll blir det kantarellsoppa har jag tänkt och det passar ju bra i höstrusket. Var ut i skogen igår och hittade väldigt mycket höskantareller. Blev lite skraj dock, när det brakade till bakom en kulle precis där jag hade varit. Det lät som en älg som sprang iväg med ett brak, i mina öron, men eftersom jag inte såg någon så kan jag inte bekräfta händelsen. I vilket fall så var jag en bit bort från huset och kände mig ganska rädd men ville förstås inte bryta upp från min tänkta leta-kantareller-rutt, så jag tog upp telefonen och pratade med Lukas en stund, och när han inte hade tid att prata längre så ringde jag upp Matilda och därefter Mari tills jag nästan var hemma igen. Så det jag kan konstatera efter min lilla promenad är, att ingen älg påträffades och inte något annat stort och läskigt djur för den delen heller, att det finns rätt gott om svamp just nu, och att comviq har rätt bra täckning mitt ute i skogen tack och lov.

Äntligen!!

Nu börjar det hända lite grejer på Vocados hemsidefront. Vet inte hur länge vi har försökt att få till en ny hemsida, men misslyckats pga opålitliga och "talanglösa" hemsidemakare ;-) Men nu äntligen är startsidan uppe och mer kommer så snart som möjligt hoppas jag, väldigt snygg är den i alla fall, om jag får säga det själv. Gå in och titta!



Efter regn kommer solsken

Idag slog jag till med att göra lite ny bloggdesign, älskar att leta gratistypsnitt och sitta och leka med bilder, kan sitta hur länge som helst utan att märka att ögonen blivit fyrkantiga ♥



Hade en väldigt trevlig fredag, lördag i Deggendorf utanför München i alla fall. Smidig resa, mysigt hotell, bra konsertlokal och 400 pers i publiken, helt enkelt mycket lyckat.

Synd bara att det blev en ångstfylld resa hem... går inte att förklara hur vi kände på flyget mellan München och Riga och allt jag försöker skriva kommer att låta töntigt, men jag ska försöka för det är säkert bra terapi för mig ;-)
Vi kliver på planet och det kom senare att visa sig att jag och Lukas satt bredvid en människa som antingen var psykiskt störd eller något annat, vi kan kalla honom för "psykfallet" i alla fall... "psykfallet" satt på Joels plats men det gjorde egentligen ingenting för det fanns några platser över,  han höll krampaktigt i sin väska som han vägrade lägga ner på golvet, hade en penna i handen som han höll så hårt så att knogarna vitnade, blängde olustigt på folk, satt med ryggen mot fönstret och benen in på halva Lukas säte och när vi precis skulle till att starta så drog han upp en bandana (näsduk) över näsan och munnen. Jag blev ju panikslagen, helt klart mest pga honom men också för att flyga som vanligt, vilket resulterade i att jag började storböla. Lukas och jag flyttade oss när vi hade kommit upp i luften och Joel satte sig bredvid "psykfallet", det var dom längsta två timmarna i hela mitt liv, och tankarna snurrade... åh, bara han inte vill gå upp på toa, vad har han i väskan?, har han en bomb på sig?, dan före 11 september...
Men så efter en eeeeevighet så slog hjulen äntligen i landningsbanan och vi andades ut av lättnad... men precis när vi gjorde det och fortfarande befann oss på landningsbanan, så fick "psykfallet" spatt och slängde sig upp ur stolen och nästan sparkade Joel i ansiktet med fötterna. Personalen ropade i högtalarna att han måste sätta sig ner, och Joel tvingde ner honom i stolen igen, och vi skakade alla som asplöv av rädsla. Precis när bälteslampan släcktes, så flyttar Joel sig och "psykfallet" springer fram i planet för att... ja jag vet inte... men komma ut först kanske. Vi såg honom inte mer, och ingen av flygpersonalen sa något, vi pratade lite med folk runtomkring, men det var allt... Vi fick ingen respons av security människor på flygplatsen i Riga heller, vi visste ju inte vad han hette och han satt antagligen inte på sin avsedda plats av en anledning... jag undrar så mycket vem han var, om han var sjuk, hade han planerat att göra något dumt eller var han kanske bara sjukligt flygrädd???


♥ ♥ ♥

Dimmig kväll

Tänk att man ska vara så fantastiskt dålig på att packa när man ska ge sig av. Blir ju ändå så att man står där och packar och letar efter saker dom sista minutrarna innan man måste åka :-/

Imorgon bittit flyger vi till München, ska ha konsert i Deggendorf som ligger någon timma därifrån. Det blir en kort resa för vi kommer hem på lördagkväll igen sen, men det ska bli rätt skoj faktiskt.

Vår nya brevlåda...

eller ja, vår nymålde brevlåda. Ägnade strörre delen av förr, förra helgen till att måla om blevlådan. Dels var den grön och blek på utsidan och blå och ful på insidan men det var också rörigt med alla namnen, ingen ordning alls helt enkelt. Så den fick sig en total makeover, svart på utsidan och vit på insidan och så står det Gavelin med feta bokstäver på framsidan, så nu kan det inte bli fel ;-)

Regn

Inte något vidare värst väder idag får man väl ändå lov att säga. Regn mest hela dagen tycker jag, men så sprack det upp lite ändå nu på eftermiddagen, och så blir det som att man andas ut av lättnad över att solen behagar skina över oss lite till ;-)

Åkte in och handlade mat både Lukas och jag idag, och när vi kom ut därifrån var det en av dom största regnbågarna vi har sett på länge, alladeles utanför dörren. Det var till och med så att det stannade folk och kommenterade det hela. Synd bara att man inte hade en kamera med sig som kunde få med hela regnbågen, och därmed bevisa att vi såg både början och slutet på den...

Lugn och mysig ettårsdag ♥...

blev det. Lyxade till det med att vara lediga från jobbet, så vi var hemma nästan hela dagen. Jag var ute och klippte vårt långa gräs på mitt på dagen och sen klippte jag Lukas långa hår och därefter kom svärföräldrarna ut och bjöd på tårta. Mycket smaskigt! Sen fick vi skjuts med dom in till stan, där vi gick på Il forno och vi åt Bruschetta Al Prosciutto Di Parma, Filetto All´Amarone, Agnello All Valpolicella mm.

 

När vi kom hem igen öppnade vi vår bröllopspresent som vi fick av moster, och som vi fick strikta order om att inte öppna förrän vi firade ettårig bröllopsdag, alltså igår. Den innehöll två vackra champagneglas, en flaska champagne och massa lappar med hälsningar, tips, uppmaningar och goda råd från alla våra bröllopsgäster. Såååå himla kul! :-D Det blev en liten tår när vi läste mammas lapp som nu sitter på kylskåpet, men framförallt många skratt. Här följer ett litet urval:

"Ni var så fina idag, ska ni veta"

"Malin & Lukas, Lukas & Malin... det går nästan inte att
säga det ena namnet utan det andra!..."

 

"This is the year of the Babyboom :-)"

 

"Jag ser upp till den fantastiska kärlek
som ni har mellan er. Det är något alldeles särskilt."

 

"Ni två! Det är som att det skulle
vara skrivet i sten. Ni är gjorda för varandra."

 

"... jag har tänkt mycket på ikväll, vad som är skillnad
mellan att vara gift och ogift? Blir man mer kär?
Aja om vi träffas kan ni kanske förklara"

 

"Lyssna på varandra och skratta
även om det känns "pucko"..."

 

"Skaffa barn så att dom kan leka med våra barn!"

 

"Jag tycker verkligen att blickar säger mer än tusen ord.
Era blickar till varandra i kyrkan idag sa allt. Där kunde man
verkligen se hur mycket ni älskar varandra, hur mycket ni
betyder för varandra och hur mycket ni vill dela ert liv
tillsammans med varandra..."

 

"... glöm ej vardagsromantiken. Tex en ros på kudden,
en flaska bubbel på fredagskvällen eller geléhjärtan i jobbväskan"

 

"Ni är fantastiska! Glöm inte att hångla!"

 

♥ ♥ ♥

 

One year, a lifetime ahead...

Helt otroligt att det redan är ett år sedan vi gick in i kyrkan, var tog tiden vägen? Idag firar vi med att klippa gräset, och äta en god middag inne i stan på någon restaurang ♥

Jobb och Amarettokakor

Har inte sett mina kära sångkollegor på nästan hela två veckor (förutom Lukas förstås), men så idag var det då äntligen dags för lite helgrep igen. Vi mjukstartade med lite morgonkaffe och nybakade muffins, och Anton bidrog med en påse Amarettokakaor som var super mumsiga, måste baka sådana själv någon dag. Det blev helt enkelt en väldigt trevlig fikastund så där på morgonkvisten, lite kaffe i strupen och man är färdiguppsjungen som vi brukar säga, och som vi tar fasta på ;-)

 

Vi skrev även på en massa papper som Joel överraskade oss med idag, så nu är vi alla delägare i
Vocado AB ;-) Riktigt coolt faktiskt.

 

 

Lite höstfint i krukorna

September

Tänk vad sommaren gick fort, och nu är september här redan. Är det en sommar- eller höstmånad egentligen? Just i år och idag vill jag nog kalla den för höstmånad, för det har blivit riktigt ruggigt den senaste veckan.

Om jag inte minns helt fel så var det rätt varmt och fint i september förra året, i alla fall den fjärde för det minns jag väldigt väl ;-) Jisses, på söndag är det ett år sedan.. pappersbröllop, eller vad kallar man det? Ha ha, pappers bröllop.. festligt sound över det hela!

 

Nåväl, jag tycker om september väldigt mycket i alla fall, även om det är en höstmånad. Jag älskar att vara ute i skogen den här tiden, det är så mysigt och jag försöker att gå ut en liten stund varje dag om jag kan. Och nu har jag införskaffat mig ett par kängor som är perfekta för detta ändamål. Lite Pippi över dom kanske, men vad gör väl det ;-)
RSS 2.0