Kaffe på balkongen

Har haft en väldigt slapp dag idag. Men tog mig i alla fall ner på stan och träffade syrran en lite stund, hon köpte galonvantar till Hampus och så gick vi och betalade en pelletsräkning på banken. Tog en prommenad genom stan upp till gravstensbyrån också, så snart kankse vi får det där gjort. Nu blir det kaffe i solen på balkongen, sen iväg och jobba.

Ömsom vinter ömsom vår


Kunde inte låta bli att köpa lite påskliljor och pärlhyacinter igår när jag var och handlade, man blev ju så glad av det vackra vädret. Så trots att det snöade idag så gjorde jag lite vårfint ute i Ramsta. Hittade en fin och rostig gammal zinkkruka i boden som jag planterade i. Och sen tog jag mig en sväng upp i backen och hämtade några vackra vårkvistar som jag stack ner tillsammans med blommorna.

 

Dom två senaste dagarna har Lukas och jag varit ute i huset och fixat och plockat med saker. Det känns som ett oändligt projekt, för det är så mycket saker överallt. Det är svårt när inte systrarna mina är med, för man vågar inte slänga någonting. Men nu har Lukas och jag tagit ner det mesta och sorterat upp det i grupper så att det ska bli lätt att dela när Mari och Matilda är med nästa gång. Trots att det är sorgligt och jobbigt på många sätt, så är det ändå lite kul ibland för man hittar många roliga, tokiga och gamla saker. Så det är inte bara nackdelar med att mamma och mormor har varit samlare ;)

Åh nu tittar solen fram igen :) Kanske ska ta mig en kvällspromenad efter maten...

 

Mötte våren i Tyskland

I torsdags åkte vi ner till Hannover med Vocado, där vi hade två konserter. En kort men naggande god resa. Härligt att få andas vårigt ljummen luft. Vi flög via Köpenhamn, där vi alltid blir tvugna att springa från gate till gate. Så vi har egentligen aldrig sett så mycket av den flygplatsen, men den är säkert fin. Vi hann med flyget i alla fall och det är ju det viktiga, men när vi kom fram till Hannover visar det sig att våra väskor inte hunnit med samma flyg som vi... ojdå, tänkte vi som hade alla våra konsertkläder i dom. Men tack vare den hjälpsamma kvinnan på Lufthansa, så ordnades det att väskorna budader över till Neustadt där vi var. Men med mycket liten marginal, endast 30 minuter innan konserten började ;)


Konserten på slottet Landestrost gick väldigt bra, och vi fick god plockmat innan vilket inte hör till vanligheten. Sen avslutade vi kvällen på en italiensk restaurang, där vi tog oss den sedvanliga "Ein piltz, bitte", och jag slog på stort och åt fantastiskt goda vitlöksscampi... mm mumma!

Dagen efter gick vi runt i Göttingen och fotade vår ;) och fikade på uteserveringar, innan vi åkte till Burg Bodenstein där vi hade vår andra och sista konsert. Även den utsåld ;)


Efter konserten bjöds vi på vin och gott sällskap nere i källaren, en härlig avslutning på resan.




Tisdag

Har haft en mysig dag ute med syrran och pojkarna bus i Storvreta. Långprommenad i solen, stannade till i ett antal lekparker och vid vägarbeten och grävmaskiner. Sen gick vi hem och gjorde chokladbollar som vi moffade i oss. Köpte två trädgårdstidningar på vägen hem, blir så inspirerad, vill ju ut och påta nu. Snälla snö försvinn!

Viola hederacea

En stor favorit och ett måste så här på våren, murgrönsviol. Kunde inte låta bli att införskaffa mig en när jag var och handlade. Har haft en bra dag, tränat, fyllt kylskåpet med mat och städat lite och nu ska vi inviga Lukas pastamaskin. Lyxar till det på måndagar eftersom vi är borta och jobbar dom flesta helgerna.

 

Borgallén

Det som göms i snö kommer upp i tö. Tog en tur med kameran i trädgården här på Borgallén när vi kom hem efter inspelningen nu på eftermiddagen, och till min stora lycka hittade jag små snödroppar som börjat titta upp :D Nu är vi trötta och slitna efter en hel dag inomhus sjungandes i studion, utan någon chans att gå ut och njuta av solen. Så nu ska vi laga lite mat och sen ta nya tag och diskutera viktiga saker. Ceasarsallad och ljummen rabarber & jordgubbs-kompott med vaniljglass står på menyn. Inget Melodifestivalen här, men det är väl lika bra ;)

Ta in våren

Hittade så fina gardiner, kuddfodral, dukar och bordstabletter på HM:s hemsida, ska köpa det när jag vinner mina miljoner;P Härliga färger, snart är våren här hurra!


Sunny Friday

Har gömt oss ännu en gång i studion en solig fredag för jag vet inte vilken gång i ordningen. Men det är sååå kul, och det blir otroligt bra. Idag har lilla Elsa fem år assisterat oss under inspelningen, och däremellan klämt i sig ett antal klubbor ;) Godisråttan nummer ett!

Avfärd

Har precis ätit en stadig frukost så nu ska jag bara packa det sista innan det bär av till Örebro för ännu en helg i studion.  Är riktigt sångsugen idag, det är så att det sliter och drar i stämbanden till och med ;) Med lite hallon i magen så sjunger jag nog extra fint.

Askonsdagen

Seg dag idag, fått tvinga mig själv till att göra saker. Har egentligen en lång lista med saker som jag skulle behöva få gjorda inom en snar framtid, men det går långsamt framåt. Var ut till huset idag och tvättade lite och gosade med Ludde. Passade även på att fota lite, letade efter vårtecken.

Two for tea, tea for two

Tycker om att krypa upp i soffan en stund med en kopp te när man kommer hem från jobbet på kvällen. En skön och mysig stund då man kan rensa tankarna och och vila fötterna efter allt spring på betonggolvet.


Det här blir ju en aning skev bild av vad jag dricker för te, för jag dricker nämligen för det mesta svart citronte. Men jag ville fota den här vackra burken som jag fått av mormor en gång tiden, för den är bra mycket snyggare än min citronte-förpackning ;)

Fettisdag

Veckorna bara rusar iväg i full fart nu, känns skönt att det redan är marsmånad och inte allt för långt kvar till sommaren. Idag behagar solen ära oss med sin närvaro också, denna Fettisdag. Har inte klämt i mig någon semla än, och jag tror jag avvaktar lite med det för det är nog inte helt omöjligt att dom bjuder på en på jobbet ikväll.



Just nu håller jag på och arbetar mig igenom diskhögen som har byggts upp till ett berg dom senaste dagarna. Delar upp det i sektioner, så nu ska jag ge mig på den tredje och näst sista omgången, börjar se ljuset i tunneln ;)

Dagens jubilar: Lukas!

Ännu en födelsedag har anlänt, och idag är det Lukas tur att fylla år. Han väcktes med frukost, paket och sång på sängen av tre sjönsjungande, eller i alla fall två sjungande vänner. (Adrian var inte på sånghumör) I paketen gömde det sig två stora pepparkvarnar, pastamaskin, Taco-kokbok och lite choklad och allt såg ut att gå hem ;)

Själv fick jag en tavla av syrrorna i present. En tavla som jag nämnde för länge sedan att jag skulle vilja ha någon gång, så nu hade jag nästan glömt bort det. En glad överraskning! Och av min hubbie fick jag en mobil. Han är alldeles för snäll, men han sa att han tyckte att jag verkligen behövde en ;)

Olle Eksells affisch med kakaoögonen, 70x100 cm. http://www.formdesigncenter.com/

Adrian var här med Matilda i morse för att han skulle fotas, med "kraffs" på sig som är till hennes ansökningar. Var lite nervös att han inte skulle gå med på det, men det gick riktigt bra, det var till och med så att han såg ut att njuta av att sitta i rampljuset ;) Kanske lägger ut en bild på det senare..

Nej, nu har jag massor jag ska göra innan den här dagen är slut, så det är bäst jag sätter igång bums. Ska försöka hinna träna också, måste bli mer än en gång den här veckan :P

Tulpaner

Har nog aldrig haft så mycket tulpaner hemma någon gång, som jag har nu. Fick väldigt många igår, så nu står det vaser med tulpaner i överallt. Det är det som är fördelen med att fylla i mars ;)

Myspys

Har typ glömt vad man gör en ledig lördagkväll numera. Vet ju inget annant än att spela in och vara med Vocado på helgerna nu för tiden. Men när vi väl vant oss vid tanken om att vara hemma, så fixade vi lite god mat och öppnade en flaska bubbel dagen till ära. Och nu ska jag hänga här i soffan resten av kvällen och förhoppningsvis slumra till lite ;)

Smörgåstårta

Har varit hos svärföräldrarna idag där vi firat både Lukas och min födelsedag, med bla smörgåstårta. Hemmagjord och supersmarrig. Tack! :D

Vad är det för en dag? är det en vanlig dag?

Har haft en speckad vecka för att uttrycka mig milt, så nu ska jag bara njuta av min födelsedag, smörgåstårta och den underbara mars-solen. Har precis klämt i mig en bit cheeskake som Matilda gjort, muuums :) Firar även mormor i tankarna som skulle ha fyllt 75 år idag, ska äta tårta för henne också.


RSS 2.0