Lat, eller trött på riktigt?

Gosigare och latare katt får man leta efter just nu, enda gången han är ute när är han vekligen behöver gå ut och lätta på trycket ;-) Tänk att få vara katt och bara ligga och mysa i soffan hela dagarna, sträcka lite på sig då och då, gå och äta, för att sen gå tillbaka för att sova lite igen...

Allt vitt försvann

Tänk, idag smälte allt vitt som låg på gräsmattan och hängde på grenarna bort :-( Hoppas det kommer tillbaka snart, så att vi får en riktigt fin vit jul, för det vill jag ha.

Imorgon blir det konsert i Norrköping, sista jazzkonserten för i år, tänka sig ;-) Så nu ska jag dra mig till sängs, så jag är riktigt pigg och fräsch imorgon.

Har julhandlat lite idag...

tog en sväng till Fullerö, och där får man verkligen hejda sig själv så att man inte förköper sig ;-) Tycker att jag var riktigt duktig faktiskt, köpte ett set med vita linneservetter, kanelstänger och glasfåglar från SIA att hänga i granen.

Sen har jag adventpysslat lite idag, och så här blev resultatet, får se hur länge det håller sig fint.



Första Advent

Det blåser och spöregnar ute idag, inte så att man tänker att det är första Advent direkt. Vakande ganska trött idag, med en Lukas sovandes på kudden till vänster om mig, och en sovandes Ludde (katten) på kudden till höger om mig. Smög ut ur sovrummet för att inte väcka dom, och gjorde mig lite frukost och satt mig ner i soffan för att njuta av dom sista timmarna av våra gratis kanalplus- kanaler. Sen gjorde jag mig iordning, och åkte iväg till kyrkan för att titta på vår lilla granne i barnkören, och för att få stämma upp i ett skrålande "Hosianna Davids son" pampiga psalmer som bara den på Advent :-)

Snart är det dags för jobb, men imorgon ska jag göra adventsfint här, så det blir lite ordning och reda på saker och ting.

Julsånger, kalkon & praliner!

Är så himla nöjd med julrepet vi hade igår :-) Vi hinner ju inte repa så mycket nuförtiden, men igår och nästa helg är det jullåtar som ska repas in, och det inför den enda julkonserten vi har i år, som blir i Betelskyrkan i Örebro den 10 december. Kan inte förstå varför vi sällan har fler julkonserter alltså, för vi gillar ju julmusik allihop och dessutom är det en perfekt tid att tjäna mycket pengar på, för väldigt många vill ju gå och lyssna på julkonserter. Får se till att det blir ändring på det till nästa år ;-) Nåväl, det gick som sagt väldigt bra igår och det var superkul, och jag går fortfarande runt och nynnar på låtarna.

På kvällen åkte vi till ett par bekanta till Lukas familj, och åt den efterlängtade Thanksgivingmiddagen med turkey, sweet potato, stuffing, gravy mm. En Gavelinsk tradition, mummmmma!!

Medan vi goffade kalkon, fick min syster och hennes familj dom här pralinerna med sig, när dom åkte och grattade min morbror på födelsedagen. Jag köpte dom i Västerås på ett chocolaterie, en perfekt födelsedagspresent om jag får säga det själv ;-)

Räddaren i nöden

Hur skulle den här dagen annars ha fungerat?? Man blir ju helt förstörd i huvudet efter ett nattpass på posten, och hur skulle jag klara mig utan en kopp kaffe på morgonen. Just nu håller vi på och soundcheckar här i Eskilstuna, och nu känner jag plötsligt att jag skulle behöva en kopp till...

Snart Advent

Oj, oj, oj... Hur ska man hinna med allt. Sprang runt som en tok idag och försökte komma ihåg vad jag ställt adventspyntet, letade inne, ute, inne, i garaget, ute och inne igen, och till slut hittade jag allt. Mossa och lite annat skoj var jag ut och tog igår, när solen sken som mest :-) Men jag kan konstatera nu att jag behöver mer pynt, för nu har jag många fler fönster än tidigare. Får se till att fixa det i veckan då, samt börja julstädningen och kanske rensa upp i förråden bland alla kartonger.
Men först blir det helg, konsert idag, julrep och thanksgiving middag imorgon, besök i kyrkan och sen jobb på söndag. Fullt upp precis som vanligt.

Underbara vänner

Är nyss hemkommen från vår konsert i Västerås konserthus. Vi hade en väldigt trevlig kväll och det var många bekanta ansikten i publiken vilket alltid är trevligt, men som får mig att bli lite extra nervös ;-) Kul var det i alla fall. Nu har vi precis klämt i oss kantarelltoasts här hemma, lite väl pretto att ställa sig och göra sånt klockan elva på kvällen kanske, men är man hungring så är man :-)
Hur underbara vänner har man inte alltså?, fick allas blommor från konserten med mig hem, hur goa är dom inte så säg ♥

Dagens

Dagens humör: Lite halvseg måste jag säga, och lite frustrerad över att det har varit så svårt att komma igång med omarrangeringen av jullåtarna.
Dagens bästa: Att kycklingen som vi gjorde i lördags räckte till ännu en måltid, supergott!
Dagens planer: Rensa kylskåpet och åka till Ludvika och ha Jazzkonsert.
Dagens ord: "Nämen usch" (yttrades när alla äckliga burkar i kylskåpet öppnades)
Dagens klädsel: Har gått runt i min pang-rosa freecetröja nästa hela dagen :-)
Dagens köp: Ingenting än så länge, kanske får bli en kaffe på Statoil i Sala.
Dagens vill ha: Vinter! Kan det inte komma lite snö snart, snälla!
Dagens fundering
: Alltså, hur många gamla pestoburkar kan man egentligen ha i ett kylskåp?
Dagens bild: Ingenting än så länge, kanske hittar någonting fint att fota i Ludvika ;-)


Årets nya julpynt

Som sagt shoppade lite nytt julgranspynt igår på stan, och då köpte jag julgranskulor på Myrra för 29 kr styck, och lite annat pärlkramspynt för 15 kr styck på Tre Generationer.

Lugn och skön helg

för en gångs skull, men det känns så ovant, jag blir väldigt rastlös och känner att jag måste hitta på saker, kan inte bara vara hemma. Igår bytte vi till vinterdäck, och i det här hushållet är det jämställt, så här hjälps vi åt lika mycket ;-) Skönt att få på dom, för nu börjar det ju bli lite slirigt på vägarna.
Senare under dagen tog vi en sväng in till stan och tittade på julskyltningen, köpte lite julgranspynt och en julklapp faktiskt. Har tänkt att vara ute i lite mer god tid med sånt det här året, får se hur länge jag lyckas hålla den planen.

 

Har en vit amaryllis som står i full blom just nu, fick den förra helgen och glömde ställa ut den i garaget i kylan innan vi åkte till Stenungsund och Hässleholm... så när vi kom hem i fredags så stod den i full blom, för att den stod över ett brassande element :-/ Nåväl, får njuta av den nu helt enkelt.

Härlig kväll

och en riktigt mysig och trevlig konsert i kulturhuset här i Hässleholm. Vi hade en fantastisk tekniker, så ljudet var superduper för en gångs skull. Vi var taggade till tänderna, och gjorde, enligt min mening, en dunderkonsert som dom allra flesta verkade gilla :-)

Imorgon går tåget kl 06.57, så nu väntar sängen. Får se vad tågresan bjuder på imorgon, idag "bjöd" den bland annat på att vi bestämde vi oss för att tacka ja till att åka till Korea i november nästa år, A cappellans Mecka, det blir nog gött det. Som sagt får se vad morgondagen bjuder på ;-) Godnatt!

Mot skåne!

Nu sitter vi på tåget igen, och just i detta nu befinner vi oss i Halmstad. Amanda sitter och stickar, medan vi andra roar oss med datorerna. Jag laddade även väskan med lite jultidningar, har kommit i riktig julstämning dom senaste dagarna, och nu har jag fått väldigt bra tips på saker man kan göra.

Förstklassig dag :-)

Solig, frostig och mysig dag idag må jag säga. Tog mitt pick och pack och begav mig ner till bussen i morse, och som tur var hade jag kameran med mig så jag hann ta några fina bilder. Sen har jag suttit på tåget helt själv ända ner till Göteborg typ, i första klass minsann. Härligt när man slipper betala biljetterna själv. You know, once you go first class you never go back ;-) ha ha...

Gissa vad som är på g

Jo, imorgon tar jag mitt pick och pack och sätter mig på tåget mot Stenungsund där vi har konsert på Jazzföreningen. Kan väl inte påstå att jag har varit i den delen av vår sköna land så väldigt många gånger förut, så det ska bli rätt kul faktiskt. Ska bli väldigt skönt att åka tåg också, och den här gången blir det första klass för bekvämlighetens skull. Jodå, minsann vi jobbar oss uppåt, såatteee ;-) Hehe, ska bli väldigt skönt att slippa köra bil om man säger så.

Får se om jag får tid att blogga under resan, jag tar med mig kameran i alla fall.

Singapore

Sista bilderna från Asien kommer här, och nu blir det från Singapore. Ett dyrt, rent och trevligt land, kan definitivt tänka mig att åka dit igen. Vi var ju inte där så länge, så en längre vistelse får det bli nästa gång. Åt den godaste pizzan jag någonsin ätit i mitt liv just där dessutom :-)

Pippitröja

Äntligen har jag införskaffat mig en pippitröja, eller ja, egentligen två. En till mig och en till syrran i födelsedagspresent. Så nu ska jag klä ut mig till pippi och åka ut till pojkarna bus och leka lite innan det är dags för ännu ett nattpass.

Kort fredagsmys

Sitter i soffan och myser lite nu innan jag ska krypa till sängs. Skulle inte våga påstå att vi har haft fredagsmys på jobbet ikväll direkt trots att det spelades gamla 90-tals klassiker i radioapparaten, det var verkligen "back to lågstadiediscot" där ett tag ;-) Imorgon ska jag städa och baka Macarons, håll tummarna så att jag lyckas. Får se om jag vågar mig ut på krogen med Matilda och hennes kompisar imorgon, med riskt för att jag kommer att känna mig gammal... Nåväl, får sova på saken. Godnatt.

Upp & ner

Jobbade natt igår för första gången sen jag vet inte när. Tänkte att jag skulle fylla på kassan lite, nu när det börjar bli dags att inhandla julklappar snart. Var lite nervös, trodde att jag skulle vara och bli tröttare än vad jag blev. Men det gick riktigt bra faktiskt, och känner mig inte så seg idag heller. Får se om det går lika bra inatt, ska snart ge mig iväg.

Hittade lite tovsippor som tittat upp bland löven idag när jag var ute och lapade sol. Nu är det väl lite upp och ner i alla fall. Lite snö vore på sin plats!

Shanghai

Nu har det nästan gått en månad sedan, oj oj kan inte riktigt förstå att vi varit där. Helt sjukt långt bort alltså, och en galet stor stad, en 18 miljoners stad, 18 MILJONERS STAD! :-/ Hade riktigt trevligt där i alla fall, och det jag gillade mest var ett område, som kändes som hämtat från en gammal fransk film, med lite jul och Moulin Rouge- feeling, typ gamla stan med små gränder fulla av mysiga restauranger, klädda med ljusslingor. Har tyvärr inga bilder därifrån, för där njöt vi av stunden och den härliga atmosfären, och drack en del goda viner ;-)

B. L. O. S. S. A. glöggen heter Blossa!

Brukar inte köpa dom här smaksatta glöggerna, men i år kunde jag inte låta bli för den har ju
kaffesmak ;-) Såg den på Arlanda i torsdags men orkade inte köpa den då, för det är så jobbigt att gå runt och släpa på. Så jag köpte den igår istället, och då blev den tio kronor dyrare så det hoppas jag att den är värd... haha :-D Får nog premiär öppnas nästa vecka när gubben kommer hem.

Lager 157

Äntligen har denna butik kommit till Uppsala också, och jag besökte den för första gången idag. Mycket trevlig butik, med bra kläder till bra priser, så det lär nog bli en del besök där framöver. Typiskt mig bara, att inte köpa den där "pippitröjan" som jag stod och höll i en bra stund, för nu ångrar jag mig ju. Får nog bli en sväng dit imorgon också då...

Hur svårt kan det vara?

Macroons har ju varit i ropet ett tag nu, och verkar ju vara hur inne som helst. Själv har jag inte ätit så värst många, men jag har provat en och annan någongång och tyckt att det passat alldeles utmärkt till en kopp kaffe. Men det som tilltalar mig mest är nog att dom ser så söta ut, och hur fint skulle det inte vara med ett kakfat fullt av dessa? Så jag tänkte att jag skulle våga mig på att göra några stycken till Matildas födelsedag som är på söndag. Ska självklart ha en backup om allt blir misslyckas, men man måste ju våga prova ;-) Oj, oj... tänk att min lilla, lillasyster fyller 22 år redan ♥

 

Back on track

Kom hem igår eftermiddag, från en mycket bra mini-turné i Tyskland, ett land som har blivit som Vocados andra hemland. Kommer inte ihåg hur många gånger vi har varit där längre, och det är många platser vi har varit på som man redan har glömt bort, eller blandar ihop med någon annan. Men än så länge kommer jag ihåg var vi var senast, så det är bäst jag skriver om det på en gång ;-)

Efter en konsert i Bonn, och en annan strax utanför, så började vi vår bilresa rätt tidigt på lördagmorgonen. En sju timmars bilresa tvärs över hela landet, ända bort till Bautzen invid gränsen till Polen. Numera är vi rätt vana vid att sitta på autobahn, och på något konstigt sätt är det ganska mysigt, om man inte är allför stressad.


En otroligt osannolik och rolig sak hände när vi hade avverkat cirka tre timmar av vår långa resa genom landet, vi närmade oss en vit minibus, och jag vill bara påpeka att hur många vita minibussar passerar man inte på en sju timmar lång resa på autobahn... rätt många är svaret, och allt detta sker i ungefär 140 km/h. Av någon konstig anledning är det en av oss som ser att det står "Muttis Kinder" på bussen och det är en grupp som vi träffade för första gången i Graz förra året, och som vi festade med i Taiwan för bara några veckor sedan.
Vi blir såklart obeskrivligt exalterade och uppspelta när vi ser detta och försöker vinka, tuta och pocka på uppmärksamhet när vi kör om dom i filen bredvid, men ingen i deras buss såg eller märkte något. Men vi gav inte upp hoppet utan saktade ner, och tillslut blev dom tvugna att köra om oss efter en stund, och när dom passerade vår vänstra sida fullkomligt studsade vi upp och ned i bussen av ihärdigt vinkande, men "Muttis" i andra bussen såg fortfarande inte, och just då inser vi att vår buss har dimmade rutor... det enda man ser utifrån är svarta rutor och inget mer :-/ Men vi tappade inte hoppet, så vi gjorde ett sista försök med att köra om, och Joel som satt i fram på passagerarsätet drog ner fönstret och hängde sig ut och vinkar för oss alla, medan Anton låg på tutan när vi körde om dom för andra gången, och dååå såg dom oss äntligen! :-) Jag har nog aldrig sett så förvånade människor någon gång, när dom insåg att det var Vocado från Sverige som körde om dom, en lördag förmiddag någonstans utanför Erfurt.

Vi skrattade en bra stund efter detta och konstaterade att det inte är varje dag man morsar på bekanta när man kör i 140km/h på autobahn ;-)


Nåväl, så här såg det ut i Bauzen på eftermiddagen när vi kom fram. Mysig lokal, ett gammalt slott som var ett museum nu, och vi slog publikrekord, så konserten blev lite försenad för att dom var tvugna att lösa bristen på sittplatser. Så ska det alltid vara tycker vi :-)


Sen var jag tvungen att ta farväl av Lukas för ännu en och en halv vecka till. Komiskt att man träffas, fast inte hemma utan i ett annat land, och sedan skiljs åt igen, båda flyger åt olika länder. Nåja, nästa gång vi ses är det i alla fall i Sverige, Stenungsund och efter det tänker jag faktiskt ta med honom hem, för då får det vara nog... hehe :-)

Tyskland, once again...

men sista gången för i år. Hämtade Lukas på Arlanda i onsdags, och åkte därefter direkt upp till Falun där vi hade konsert på Folkets Hus. Det blev en trevlig kväll, om än lite sen... kom hem till Uppsala strax efter midnatt, så vi slängde oss i säng direkt när vi kom hem, sov ett fåtal timmar och 04.30 kom taxin och körde oss till Arlanda, och nu är vi här i Tyskland ännu en gång.
Igår hade vi konsert på en Teater/ klubb inne i Bonn, hade verkligen en superkul kväll med underbar publik och bra medhörning för en gångs skull, och idag fick vi en välförtjänt sovmorgon, efter ett härligt besök på puben efter konserten igår, en pub som låg i källaren under hotellet. Idag har vi även suttit fast lite i fredagstrafiken, och nu slappar vi i Bergisch Gladbach, som ligger strax utanför Bonn för snart är det dags för ännu en konsert och den här gången i en kyrka. Det ryktas om att det blir mexikansk mat ikväll, vi får väl se om det stämmer. Någonting som är alldeles säkert i alla fall, är att Lukas och jag ska sova i ett rum i Kyrkan. Jag hoppas innerligt att kyrkklockan kommer att vara tyst inatt och att det inte spökar allför mycket...

Första november

min absoluta hat-månad, finns det någon månad som är gråare, mörkare eller dystrare?? Men på´t bara, trettio dagar kvar, och sen är den över... längtar.

Igår kom Matilda hem, och jag som är så sällskapssjuk just nu kan inte sluta prata, vi har pratat och pratat idag... me like ♥ Och vi har kämpat emot klockan, för att hinna så mycket som möjligt, vet inte riktigt om vi lyckades, men vi fick det viktigaste gjort i alla fall, och det var att binda kransar till gravarna. Så nu har vi gjort fint på kyrkogården, ställt dit lyktorna och pyntat med granris och kransar, så nu är det fint till Alla helgons dag ♥

Kreativ syster

Har en liten lillasyster som gör smycken, och idag fick vi ett oplanerat ryck vilket resulterade i en liten photosession mitt på dagen ;-) Så vi sprang runt i skogen lite här och var, med smycken, läppglans och hårspray i högsta hugg, och jag fick agera fotograf... hehe :-)

RSS 2.0