Höstgodis

Jag gjorde små fynd i skogen idag, några kantareller som blir perfekt till min pastasås, en måltid som får avnjutas på jobbet ikväll. Det blir lite bökigt med måltiderna nu när Lukas inte hinner hem mellan skolan och jobbet. Nåja, det viktiga är att man hinner äta i alla fall, och det gör vi ju tack och lov :-)

Besökte frisören idag...

och det råkade bli en lugg. Kan inte bestämma mig om jag tycker om det eller inte.. Hur som helst så är det ju bara hår, och det växer ju ut så småningom. Blev faktiskt ganska lik mamma, slår det mig nu :-)

Busfrön

Klappar mig själv på axeln för att jag har varit en fantastisk moster och lekledare i hela fyra timmar idag, alldeles själv ;-) I och för sig inte allt för svårt när man har att göra med dom här killarna. Väldigt snoriga, lagom busiga, superglada och gosiga. Mosters små änglar ♥

Helg på landet

Helt makalöst! nu har vi fått uppleva en helt ledig helg, fri från alla förpliktelser, och vi har fyllt den med bara sånt som vi har velat göra. Underbart! Måste nog köpa en ny kalender för 2012 för att kunna skriva in "helt ledig helg" igen ;-)

I lördagsförmiddag höll jag på och rotade i garaget och hittade två, lite större drakar, från jag vet inte när... blev överförtjust och sprang in till Lukas och bad honom komma  ut och flyga drake med mig. Det var barnsligt kul!

 

Men vi har ju inte bara roat oss med drakflygning den här helgen förstås, lite nytta har vi gjort också. Tog oss upp på taket båda två och tog bort all mossa som mest bara förstör, inte så rolig syssla kanske men nödvändig. Men efter den kraftansträngningen slängde jag mig tillsammans med min bok i solstolen, och där låg vi resten av eftermiddagen.

 

Idag fick vi besök av Lukas fina morföräldrar och med sig hade dom Lukas moster med familj. Superkul att få visa dom var vi bor nuförtiden.

Sicken tur att jag slängde ihop en bulldeg i morse. Bullarna kom väl till pass ;-)

Torsdag

Har flygit drake med mina bästisar, Hampus & Adrian idag. Dom finaste små killarna i hela världen, jag blir så glad varje gång jag får träffa dom.

Förövrigt kan jag meddela att Vocados skiva har blivit recenserad av UNT... FYRA kajor av FEM :-D

Zum, zum...

Ledig dag idag, yay :-D Går runt och gör ingenting speciellt precis. Tog en promenda i skogen nyss och plockade några kantareller, så det ska nog räcka till en smörgås ikväll.

Nu ska jag nog ta och lägga mig i solen en lite stund, insupa dom sista sommarstrålarna, och ikväll åker vi nog in till invigningen av nya delen på Gränby C, inte riktigt likt oss att åka på något sånt, men Matilda har tjatat på oss att vi ska komma (kanske för att hon vill ha skjuts med oss hem, vad vet jag..)


Fotade humlornas aktivitet när vi var hemma hos Antons mamma utanför Avesta, för några veckor sedan. Gulliga!

Mera sol!

Åh, va skönt med en solig dag. Man undrar ju vad som har hänt med augusti annars, för det har ju regnat en hel del och inte är det särskilt varmt heller. Inte höst än tack! Har passat på att klippa gräset idag nu när solen skiner, och så fick jag skölja om all tvätt som hängde ute på "tork" när det regnade så dant här om dagen. Så kan det gå när man glömmer att ta in tvätten...

Igår hämtade vi två lermonster från dagis, men det tog ett tag innan vi kunde urskilja dom från stora gruppen med barn som var ute på gården i regnet. Mitt i en stor vattenpöl i sandlådan satt dom båda två, geggamoja överallt :-)


Bilder från vårt söndags fika.

Äppelkaka

Nu har man hunnit landa här hemma ordentligt, efter allt fläng hit och dit. Alla sommarkonserterna är slut för i år och vi rustar upp inför en fullproppad höst med massa spännande konserter och resor.

Har städat, plockat och fixat här hemma dom senaste dagarna, och igår åkte jag ner till kusinerna och plockade lite äpplen i mormors gamla trädgård, så imorse bakade jag en äppelkaka.

Planerade och ritade en rabatt åt grannen igår också, sånt som jag aldrig får tid över till annars. Det var riktigt kul, får se om dom nappar på förslaget ;-) Nu ska jag ta och arra lite mer åt Vocado, känner att man vill ha lite mer nytt och fräscht nu.

Avesta- Idre- Avesta- Nacka- Uppsala

Fläng hit och fläng dit, många timmar i bilen den senaste tiden. Hade två mysiga konserter uppe i Idre, vildmarken nästan, i tisdags och onsdags, och igår hade vi konsert i Nacka kyrka där vi fick sitta i timlånga bilköer... varandras motsatser helt enkelt.



Idag har vi haft en välbehövlig vilodag, och imorgon har vi konsert i Hagby kyrka.

Sjövik, som på den gamla goda tiden

Har haft ett par härliga dagar på vår gamla skola, där vi träffades för nästan exakt sju år sedan. Känns som att komma hem varje gång man kör igenom Folkärna, och till vår stora lycka klämde vi in en hel arbetsdag uppe på Musicum, the place where it all started.

Fick dessutom följa med vår lärare Kerstin till hennes nyinköpta gamla Missionshus, där vi bjöds på kokkaffe, rundvandring och härliga samtal.

Vilken helg!!

Så kom den äntligen, den mest efterlängtade dagen på länge (kanske någonsin) i Vocados historia - releasedagen för vår första skiva! Den här skivan har ju haft en historia egentligen värd ett par blogginlägg själv, men vi kan väl sammanfatta det med att ett och ett halvt års inspelningar, mixningssessioner, fotograferingar, design, stötning, blötning och mycket mer, samt ännu längre förberedelser, ångest och förväntan nu finns samlade på 14 x 12 cm och 46 minuter. Det känns tämligen bra!


I onsdags dök så försändelsen upp på fraktterminalen i Örebro, och vi kunde lyckliga pusta ut över att kunna visa upp och sälja skivan på dess releasekonsert! Konserten och den efterföljande festen hade vi lagt i Avesta, där vi träffades för snart sju år sedan. Vi är ju lite nostalgiska av oss! ;-) Dessutom kunde vi vara i en fantastisk konsertlokal, den gamla järnhyttan "Verket" som nu är ett konstcenter. Det var verkligen en stämningsfylld och häftig miljö som passade skivan perfekt.

Vi hade två jättefina och speciella konserter på kvällen och efter det fortsatte vi och publiken att fira med snittar, champagne och dansmusik kvällen lång. Det här var sista konserten med Emma och det bidrog ju såklart till det speciella också. Lycka till med allt, Emma! Vi ska göra vårt bästa för att klara oss utan dig! :-)

Det var i alla fall en underbar kväll och vi var så lyckliga att alla våra nära och kära var där och delade den med oss! Om ni är nyfikna på skivan, som förresten heter Northern Lights, så finns den just nu att köpa på www.acappellazone.com och på våra konserter. Inom kort kommer också vår nya hemsida upp, där man också kommer att kunna köpa den! Det är mycket nytt och spännande just nu!

Under våra dagar här i Avesta har vi varit hemma hos Antons mamma Anita och hennes Eric och blivit bortskämda. Hon kallar sig vårt största fan, och vi tvekar inte att kalla oss hennes största fans också! :-) I söndags bjöd Anita in oss och våra gäster på en underbar Efter Release-brunch, och på kvällen efter en riktigt välförtjänt slappardag njöt vi av en riktigt mysig kräftskiva.


RSS 2.0