Skön dag

Som sagt har varit hos Mari i Storvreta idag, och tvättat och tvättat. Mycket trevlig tvättstuga må jag säga, den ska jag besöka igen. Mari har dekorerat pepparkakshus och bakat lussekatter (måste erkänna att jag ligger i lä där, när det gäller kvalitén på lussedegen..)

Själv roade jag mig med att gosa och leka med Adrian, som är den mest belåtna lilla varelse jag känner, han har dessutom nyligen skaffat sig en egen krypstil som tål att beskådas.

 

Nä, nu ska jag sortera och skapa ordning i mitt linneskåp innan det är dags för matlagning och därefter postjobb. Imorgon bär det nog av till Stockholm för att träffa min kära vän Victoria som numera bor där.

Tjo!

Bloggtjej på riktigt :P

Tänkte att jag skulle prova på att vara bloggtjej på riktigt idag. Har pusslat ihop min outfit inför bröllopet i Köping nästa helg. Tänkte att jag skulle fråga min sko-älskande-syster Matilda om jag kunde få låna ett par fräna skor dagen till ära. 

   

Är i Storvreta idag med min andra syster och tvättar alla kläder, handdukar och sängkläder jag äger och har. Riktigt fräsch och proffsig tvättstuga har dom här. (det här blev kanske inte så bloggtjejigt ändå... jaja)

Bitande kyla

Är nyligen hemkommen från Ramsta där jag har tvättat, gosat med Ludde som är lite skadad på tassen, kollat till råttfällan (ingen fångst), matat småfåglarna och tittat på "Snövit & dom sju dvärgarna".

Blir irriterad på mig själv för att jag är så stressad över allt just nu, för det behöver jag inte riktigt vara. Gaaa... men jag jobbar på att bättra mig.

Det var så fint ute idag.

Advent- förberedelser

Imorse studsade jag upp ur sängen för att göra en bulldeg, så att Matilda skulle hinna vara med och hjälpa till innan jobbet. Degen blev väldigt bra, ingen jäkla kesella deg utan en vanlig hederlig saffransdeg. Formen kan man kanske diskutera... men nästa sats blir säkert snyggare.

Har sprungit runt och fejat hela dagen, städat på ställen som jag aldrig brukar städa på :P Satt upp julgardiner i köket mm.

Sen åkte vi ut till Ramsta och kollade till huset, fångade råttor och skottade snö. Snö, snö, snö, jag älskar det :D Det är ju bara för mysigt ute nu.
Tog en sväng ut i skogen för att leta adventsgran. Vi hittade en helt ok gran bakom boden ;) Mossa var ju ingen idé att ens försöka hitta, suck. Så det fick bli enris i adventsljusstaken istället.

 

Nu blir det lite mys i soffan med Matilda och Lukas. Köpte "Sex and the City movie 2", får se om vi bestämmer oss för att titta på den sen.

 

Idétorka- men inte så länge till

Har haft så otroligt dålig fantasi till nya matidéer på senaste tiden. Förstår inte att det ska vara så svårt. Men nu när jag var på jobbet så kikade jag i en mattidning på rasten, Elle Mat & Vin, och hittade massa trevliga recept. Så nu ska det lagas trevlig mat dom närmsta dagarna :) Men nu blir det glögg, och sen kudden. Godkväll!

Fransk löksoppa, Vit choklad-macaron med hallon, stekt marulk med ljummen bönsallad

Pepparkaksbak

Har haft fullt upp i några dagar känns det som. Hinner inte med... frustrerande. Just nu känns allt lite halvjobbigt, men då är det skönt att få åka och baka peppakakor med små busfrön. Dom är underbara :)

Köper mig julstämning

Satt och lunchade på ett kafé idag och bläddrade lite i en tidning, när jag fick syn på en konsert "Jul i folkton". Blev så himla sugen för jag såg att Sofia Karlsson skulle vara med, och jag gillar ju henne skarpt. Andra medverkande är Ale Möller, Lena Willemark, Esbjörn Hazelius Olle Linder, Roger Tallroth och Lisa Rydberg. Tror att det blir en toppen konsert. Dom verkar ha gjort den fyra år tidigare, så det kan ju bara bli dunderbra. Biljetterna var inte särskillt billiga, men det är det värt hoppas jag. Vad gör man inte för att få lite julstämning ;)


Thanksgiving 2010

I helgen hade vi äntligen tid att fira Thanksgiving med familjen Gavelin för en gångs skull. Till Lukas stora lycka, min med för den delen ;) Själva tillagningen och förberedelserna gick bättre än någonsin kom vi fram till när vi summerade dagens arbete. Men viktigaste av allt... det var supergott! :D

Lyckades dessutom vara barnvakt åt två små sparlliga pojkar vid namn, Hampus & Adrian paralellt med matlagningen. Men det kändes dagen efter må jag säga ;)


Rimfrost

Har överlevt två dagar av studier, yay! :) Möjligen lite känningar i anteckningshanden, annars bra ;) Men jag var ganska orolig dagen innan, förstår inte varför jag är det inför något nytt jämt. Jag mår ju bara dåligt själv och allting löser sig ju alltid till sist ändå, och oftast på ett bra sätt dessutom. Men jag verkar ju vara född sådan... ska verkligen försöka att jobba bort det.

Det var helt fantastiskt vackert ute i onsdags morse, all frost som gnistrade. Det hade ju inte varit helt fel med en Canon 450d då. Åh, vill ha, vill ha, vill ha!

Ett annat "vill ha" är denna Odd Molly kofta. Den är supersöt och finns i flera färger, det gäller bara att bestämma sig för vilken man vill ha ♥

Tillbaka till skolbänken en kortis.

Imorgon ska jag åka tillbaka till Enköping och läsa igen en kurs som jag missade förra året. Fem dagar med nya människor, nya lokaler och en halvbra lärare. Får väl se vad jag får lära mig om Planskolor, vilket är ämnet. Det känns en smula läskigt och defenitivt en smula tidigt på morgonen, men det blir nog bra bara jag kommer dit. Ska leta reda på lite böcker och papper nu så jag är lite förberedd.

Jag satt och fundera lite på att det känns som att det är längre än ett år sedan jag slutade. Det har ju hänt så otroligt mycket det här året så man blir alldeles matt bara man tänker på det.
När jag slutatde så hade jag drömmar om att starta eget någon gång, och komplettera med en floristutbildning. Det kanske inte är en så dum idé. Men musiken och Vocado går ju så bra nu också... hmm... eller ska man ta och satsa ordentligt på postenkarriären istället kanske :P

Tummen upp för "Att göra"-listor.

Jag har återupptäckt det goda i att skriva "att göra"- listor igen. Dessa listor har alltid varit mina bästa vänner. Det blir som en tävling att få stryka punkterna en efter en, dessutom får man ju saker gjorda. "att göra"- listor rekommenderas alltså varmt ;)

Idag har jag bara kunnat stryka en punkt, men det är för att den är lite större än dom andra. Åkte ut till landet och stoppade in vinterdäcken i mammas bil och åkte in för att få hjälp att byta dom, 250kr är det defenitivt värt. Har dragit ut på det så länge, och imorgon ska den besiktigas så det är nog bra att ha dom på då. Det var lite halt på vägarna i morse och lite extra halt med sommardäck. Men det gick bättre än bra :)

Tog en sväng förbi Gränby C på vägen hem, och gick och strosade i butikerna en stund. Kan konstatera att julskyltningen är i full gång, och det känns mysigt. Snart är julen här, den kommer fortare än vad vi tror.




Hittade!

Är så otroligt nöjd att jag äntligen lyckades hitta dom röda långklänningarna, som jag gått och tänkt på att Vocado- brudarna borde ha på konserterna i Örebro konserthus i december. Vi gör ju konserterna tillsammans med Svenska kammarokestern från Örebro och en "humorgrupp", så jag tror att det skulle se pampigt ut om vi har långklänningar på oss.



Får se om klännignarna faller Emma och Amanda i smaken.

Helgen lider mot sitt slut.

Nu är helgen redan slut för min del, börjar jobba klockan tre idag.  Jag ska absolut inte klaga eftersom jag vanligtvis har det ganska lugnt i veckorna, eller ja... väldigt lungt ;) Hade trott att jag skulle hinna med lite mer i helgen bara, men så är det ju alltid.

Håll i hatten nu gott folk, jag har en sak att förtälja. Jag är nyförälskad, och inte i den personen ni tror. Utan i en digital systemkameran Canon 450d. Åhh, vill ha, vill ha, vill ha!!! Tror att min andra äkta hälft är rätt så sugen också ;) Vi var och tittade på en sådan igår och det var rätt nära att vi köpte den där och då. Men efter lite diskussion så kom vi överens om att köpa den efter jul, på mellandagsrean. Det blir förhoppningsvis en smula billigare då, och jag längtar redan.


Ledig lördag, men inte vilken dag som helst.

Idag fyller söta lillasyster år. Så imorse väckte Lukas och jag Matilda med födelsedagssång och frukost på sängen och kort därefter dök hela familjen Lundin-Lingman upp med diverse godsaker. Mari är så otroligt huslig av sig, hon lever verkligen upp till "bullmamma- rollen". Gott gotti gott gott :)

En dag i taget...

Idag har det gått lite bättre. Måste se till att ta mig för att göra saker och inte bara sitta hema och tänka för då blir jag tokig.

I morse skjutsade jag Lukas till skolan och åkte sen direkt ut till Ramsta för att kolla hur allt såg ut efter snön som föll här om dagen. Blir lite irriterad på att dom inte plogar så bra. Det var bättre förr, som en riktig gnällkärring skulle ha sagt. Men det var faktiskt bättre förr, när morbror Rolf plogade. Nu måste man skotta så mycket för hand, och det är ganska ansträngande nu när snön är så tung. Men jag såg det som en välbehövlig workout :)

Senare på dagen åkte jag ut till syster yster och hennes små busfrön i Storvreta. Först åkte vi pulka och sen gick vi in och försökte få till en fotosession. Mari ville fota pojkarna i tomtedräkter, för att kunna använda till julkorten. Men det var ju lättare sagt än gjort. Måste nog prova flera gånger för det var svårt att få dom att sitta still. Underbart söta är dom i alla fall :)

Nu ska här lagsas mat, därefter sorteras post..




En superglad pulkaåkare som gillar att klä sig i cowboyhatt och har tuffa döskalletatueringar på armen. Cool kille!

Jaha, ska man ta och börja göra någonting vettigt nu kanske.

Tiden går så himla fort när man inte gör någonting vettigt om dagarna. Dessutom "råkade" jag bli med blogg helt plötsigt också... det var ju lyckat. Ikväll blir det lite jobb i alla fall. Det är tur det, så man kan låtsas vara som en normal människa.

Skulle ju ta och arra lite till Vocado dom här dagarna, men det är ju så svårt att komma igång. Jag har så många idéer så jag vet inte var jag ska börja. Men nu har jag laddat med kaffe och det är ju en bra start. Gillar mina nya kaffemuggar, dom gör att kaffet blir mycket godare konstigt nog ;)

Blir så glad när jag tänker tillbaka på detta.

Jag vet att det låter klyschigt, men det var verkligen en dag som var perfekt på alla sätt och vis. Det är bara två månader sedan, men tänk så mycket som har hänt sedan dess... nu är det till och med snö och kallt utanför fönstret.
Tur att det värmer så att tänka tillbaka på det här.

Äntligen är den här!

Snön yr utanför fönstret, och jag älskar det :)

Hade aldrig för en sekund kunnat tro...

Hade aldrig för en sekund kunnat tro att jag någonsin skulle skaffa mig en blogg. Men nu sitter jag här, som tusentals ja kanske miljontals andra människor runt om i världen och skriver om mitt liv. Eller ja, det behöver jag ju inte egentligen. Jag kan ju faktiskt bestämma helt själv vad jag vill skriva om.

Jag gillar inredning, trädgård, musik och design mm. Så jag kanske delar med mig lite av sådana saker.

Får se om jag vågar göra bloggen offentlig, eller om jag bara låter Lukas läsa den ;) Jag börjar nog med lukas och sen får vi se.
RSS 2.0