Till älskade lilla mamma

Jazzfestival

Roade mig med att googla lite bilder på oss, och då hittade jag den här från i torsdags. Konstigt liv man lever alltså, ena dagen är man i Skåne och sjunger och andra dagen på Posten och sorterar post ;-)

Full fart

Just nu och några dagar framöver är det full rulle som gäller, ganska överbelastad kalender alltså. Men hellre mycket att göra än ingenting alls, känner jag. Problemet är bara att man aldrig hinner få någon ordning här hemma, för det känns som vi är borta hela tiden, och klippa gräset vet jag inte när jag ska hinna. Man får skämmas lite så länge helt enkelt ;-)

Kom hem från Ängelholm i morse, hade konsert på en Jazzfestival där igår kväll. Vocado, Janne Loffe Karlssons jazzband och The Real Group på en och samma kväll. Mycket trevligt var det :-) Hann hem i lagom tid till jobbet på Posten, och imorgon bitti åker vi till Köping och repar. Som sagt full rulle ;-)

Syster ysters vernissage

I fredags drog jag iväg till Stockholm tillsammans med Joel och Amanda från gruppen, där vi träffade vår fotograf och designer. Vi gick igenom bilder och designen på skivan, och jag kan avslöja att den kommer att bli väldigt fin ;-)

Efter det satt vi i en hemsk fredagstrafik för att försöka ta oss till Matildas skolas vernissage. Nästa gång tar vi inte bilen till Stockholm... Men tillslut kom vi fram i alla fall, och det var en fin utställning. Blir så stolt, hon är så otroligt duktig vår lilla, lilla Matilda. Så nu har hon lovat mig och Amanda två fantastiska silverringar som hon har gjort, som vi ska ha på våra kommande konserter. Vi provsjöng lite med dom, och det gick väldigt bra ;-P



Bockar av...

Det har varit en intensiv dag hittills, har kunnat bocka av en hel del punkter på min lång lista och än är dagen inte slut. Passar på att tvätta när jag är hemma också, det är så lyxigt att kunna hänga ut tvätten numera. Den torkar på nolltid.

I helgen är det fara och flänga som gäller, ovanligt? Nej! Det börjar redan imorgon då jag styr min kos mot huvudstaden för att sitta med designern på förmiddagen och pilla med det sista på skivomslaget, och sen blir det ett besök på min syster och hennes skolas vernissage på eftermiddagen. Därefter drar vi till Örebro där det ska repas, repas & repas hela helgen lång inför konserten i Tammerfors som är om några veckor. Jorå såatte...

Spetsmössa och efterlängtat regn

Senaste nytt är att jag känner mig otroligt handikappad utan en fungerande mobiltelefon... laddaren är nämligen ute på vift. Dessutom blir jag irriterad på mig själv över att jag känner mig handikappad utan mobilen. Som många säger, det var nog bättre förr när vi inte hade mobiler alls.

Har haft lite flyt idag i alla fall, fick igång gräsklipparen för första gången på den här säsongen. Startade relativt smärtfritt, utan problem och dessutom hann jag klippa hela tomten klart innan regnet kom. När jag var i utkanten av tomten och klippte den sista biten så slängde jag ett öga på en helt bortglömd "rabatt", och hittade lite godsaker som jag genast gjorde första hjälpen på. En stockros, en stor tuva spetsmössa, en gammal ros och små, små, små rabarber. Spetsmössan kommer att passa perfekt i rabatten som jag ska göra vid altanen på baksidan :-)

Ljuvliga Maj

Tog en fotorunda nu på morgonen. Perfekt foto-väder, morgondagg och soldis. Återupplever alla mina barndoms-smultronställen igen här ute i huset. Idag tog jag en sväng upp till gullvivelunden. Maj är min absoluta favoritmånad. Upptäckte även till min stora lycka att liljekonvaljerna börjat blomma nu :-)

Odlingstider

Har ju blivit med både villa och växthus nu för tiden, så nu måste man ju bara passa på att odla lite grönsaker och blommor. Hittade en drös med fröer efter både mormor och mamma som jag sådde lite på chans. Många var nog alldeles för gamla, men en del har redan kommit upp. Man blir ju fånigt nöjd när man lyckas ;-)



Jobbhelg, efter jobbhelg..

Numera är man aldrig ledig på helgerna som "vanligt" folk, och man blir lite extra påmind om det när grilldofterna lägger sig som en dimma över stan på fredag- och lördagkvällarna och avundsjukan stiger en över öronen just vid det tillfället.

Men i fredags efter en dag i studion så ville inte vi vara sämre, så vi drog fram grillen och hade en riktigt mysig kväll på Borgallén i den vårsköna trädgården.


Medverkade även på en trevlig konsert i Linköping igår, med drygt 800 studentsångare och lika många konsertbesökare. Så idag skulle man egentligen kunna tänkt sig att vara ledig, men vi kör på med ännu en dag i studion. Vill att skiva ska bli klar nu!

En kryddhörna till Lukas

Är alldeles i extas nu när vi har fått vårat internet, ÄNTLIGEN! Så nu blir det ett nytt blogginlägg på en gång ;-) Som sagt fixade en kryddhörna åt Lukas som är förtjust i färska kryddor, och visst är det väl härligt med kryddor. Lovely!

Hemma-torsdag

Hade några ärenden till stan imorse och efter det passade jag på att ta en sväng förbi Landqvists Handelsträdgård för att se om dom hade någonting smaskigt, och visst hade dom det ;-) Planen var att leta efter en vinranka, vilket jag hittade. Men det blev betydligt mycket mer... sättpotatis (Amandine, som jag har hört ska vara otroligt god), kryddor av olika slag och fantastiskt fina penséer (dom bästa penséerna i stan).

Så sen har jag pulat ute och i växthuset resten av dagen. Tittade igenom fröförrådet efter mamma och mormor, så nu har jag sått en del här inne. Får se om det kommer upp något så småningom, fröerna var rätt gamla..


Nu sitter dom här "snyggaste i stan" och pryder gravarna på kyrkogården. Det blev riktigt fint, så nu behöver jag inte skämmas.

Lite Påsk

Det hände så otroligt mycket annat än just påskfirande under påskhelgen, flyttlasset gick nämligen på självaste Påskafton. Men lite god mat och godis hann ätas mellan kånkandet.

RSS 2.0