Gräs i kvällssol

En dag på stranden

blev det för oss idag. Första doppet för säsongen dessutom, och inte var det varmt direkt, men det svaklade skönt i den här otroliga värmböljan. På hemvägen svängde vi förbi Mari och pojkarna, det är ju så sällan vi hinner ses, så det är bäst att passa på när man kan. Det blev lite bus, lek och glassätande en stund med andra ord.

Nu är det sommar

på riktigt. Den känslan infann sig hos mig ikväll. Helt matt i kropp och knopp av värmen men säkert även pga tre dagars arbete med Vocado, slängde jag mig ner i soffan. Alldeles för många flugor har lyckats ta sig in, och surrar nu runt mig, men det gör ingenting.. Tittade på Allsång på Skansen premiären i sedvanlig ordning, söta Måns... och nu är det Morden i Midsommer som står på, altandörren står på glänt och svalare luft börjar sippra in nu... Sommaren är här!


Gårdagens Vocado-skörd, som åts med kladdkaksmuffins och grädde.

En doft av smultron

Varje gång jag går till klädsträcket för att hänga tvätt så slår den underbara doften av smultronschersminen emot mig. Jag vill att den ska fortsätta att blomma för alltid.

Midsommar i Sanda

Här kommer gårdagen i bilder. Hade en väldigt trevlig midsommarafton i Sanda med god mat, lek och dans mm.

Glad Midsommar!

Kransen är gjord och bilen är packad med diverse mat, kubb och varpor. Så nu drar vi iväg till Strägnäs och firar med goda vänner. Lämnar sjuka Matilda hemma ensam, men vi har fått hennes tillåtelse..


God Helg!

Ljusa junikväll

Tycker om att gå ut lite sent mot kvällningen och gå runt och lyssna på alla djur, lukta och känna alla underbara dofter som fullkomligt attakerar en, och titta på allt, för det är så otroligt vackert dom här ljusa kvällarna. Njuta, njuta, njuta! är mitt motto just nu.

 

Vädret har varit riktigt lustigt dom senaste dagarna, störtskurar och solsken om vart annat, så dimman har legat tät på ängen utanför sovrumsfönstret dom senaste kvällarna. Lyckades fånga både den och en nyponros på  bild nyss ;-)

 

Godnatt

 

Årets första..

Smultron! Kan få en halvdeppig människa på hur bra humör som helst :-) Mumsigt! och än är det bara början på säsongen ;-)

Dravograd & Neuhaus

Har haft en väldigt trevlig weekend i Slovenien & Österike på Festival Suha. Är helt mör nu, plus att vi har haft Vocado-möte större delen av dagen idag och imorgon bär det av till jobbet igen. Vet inte när jag ska få tid till att röja upp i tvättstugan riktigt... men strunt samma. Jag drömmer mig tillbaka till Festival Suha istället ;-) Trevliga människor, vacker natur, god öl och ätbar mat, så sammanfattar jag helgen i stora drag. Här följer lite bilder (om ni undrar varför det är en polis med på första bilden, kan jag meddela att vi möttes upp på flygplatsen i Wien av en sådan. Polisekort får vi inte på varje turné direkt)






Klicka på bilderna för att se dom i större format.

Bilder från helgen

Var i Tammerfors med Vocado i helgen som var, och tänkte att jag skulle lägga ut lite bilder därifrån. Har lånat lite bilder som Anton tog med sin mobil.

A pretty pretty day

Idag har det varit en riktigt bra dag. Det gick bra på jobbet, kunderna var snälla, det var inte stekande sol hela tiden och vi fick mycket gjort kändes det som. Och till räga på allt så visade det sig att vi hade tagit semester från posten idag också, så jag slapp jobba dubbelt  som jag var inställd på från början.

Kommer hem, och det visar sig att Lukas har fixat massor. Ställt upp sängen i nya sovrummet och flyttat inkontoret där det ska vara. Känns som det är på väg mot någon slags ordning här :-) Underbart!



Så här blev det till slut. Ganska harmoniskt känns det som, här kommer vi nog att sova bra tror jag.

 

Vi fick uppleva något riktigt obehagligt också , så här på kvällskvisten. Har ju stött på enorma getingar, säkerligen bålgetingar vid tre olika tillfällen nu under en månads tid, och vi har misstänkt att dom boar i skorstenen vid braskaminen. Och idag surrade det där inne igen, den här gången var det en vanlig geting. Men så rörde jag på spjället lite och då rasade det ner sju stycken enorma getingar, dock döda som tur var. Så nu eldade vi i braskaminen för att röka ut resten om det skulle vara några kvar, vilket det inte verkade vara. Hmmm... skumt alltså.

 

 

Lägg märke till den normalstora getingen i mitten. I gämförelse är bålgetingarna ENORMA!!!

 

 

Huset i Lund, sett från baksidan

För den nyfikna, så är det här Lukas och jag bor numera. I mitt gamla barndomshem. Älskar att bara kunna öppna altandörren och ta tre steg och så är man ute i skogen. Synd att man inte har allt för mycket tid så man kan stanna upp ordentligt och njuta av den här tiden. För det är ju den absolut bästa!


Den här veckan är redan fullproppad. Jobb fram till onsdag kväll, och sen åker vi iväg till Tammerfors och en Vokalgruppsfestival där. Det ska bli riktigt skoj, och lite nervöst ;-)

Ledig helg

Har varit fullt upp hela veckan. I måndags och tisdags jobbade jag både på Posten och Blomsterlandet, 14 arbetstimmar på en och samma dag, två dagar i rad.  Lite mastigt, men det gick bra. Sen har jag jobbat resten av veckan på blomsterlandet, mycket att göra, varmt och stundtals stressigt, men trevligt och skönt att vara ute hela dagar. Klämde in både en studentmottagning och en 25-årsfika i veckan också, så vi har haft fullt upp som sagt.

Men sen har vi varit helt lediga den här helgen, inga konserter eller rep av något slag, helt lediga! :-) Så vi har varit hemma och pulat med allt möjligt. Men det som har stått överst på prioriteringslistan har varit att göra klart sovrummet. Igår spacklade vi färdigt och målade, och idag ska vi tapetsera fodväggen och lägga in golvet. Så förhoppningsvis kan vi flytta in där ikväll eller imorgon. Ska bli så skönt, äntligen kan det kanske bli lite ordning och reda här.


Slängde bort penséerna nu och satt dit lite nytt och fräscht istället. Tror att jag håller på att bli en sån där Lobelia-kärring, hemska tanke :-/... Men just den här lila varianten är ju typ oemotståndlig ;-)
RSS 2.0