Dan före sista dan

Ja, så var det näst sista dagen på detta år då. Hoppas verkligen att det kommer bättre år framöver, annars orkar jag inte med.

Nu ska vi snart åka till Örebro och förbereda festligheterna, men först ska vi upp på Gränby och köpa skumpa och hämta en kul grej på Matildas jobb. Det är ju så att jag har väldigt svårt för raketer, jag tycker dom är otäcka men kan såklart se dom på avstånd. Så för att göra någonting annat än att bara stå och hålla i ett tomtebloss vid tolvslaget, så har jag köpt en stor lykta i papper som dom brukar tända i Thailand vi festligheter. Ni vet, stora papperspåsar som flyger upp i luften. Det kan nog bli mysigt.

Igår kväll hade vi tacomiddag vi mitt nya köksbord som jag fick av Lukas i julklapp. Jag har gått och trånat efter det i säkert fyra år snart. Gillar det verkligen, tror att det kan bli väldigt bra ute i Ramsta också när vi väl flyttar dit. Stolarna har inte kommit än, men inom en snar framtid.

Om ni tittar noga på bilden så ser ni lite snöflingor.. dom har jag ritat dit :) Upptäckte en kul grej i photoshop idag, olika penslar som man kan ladda ner gratis med olika mönster. Ska öva så att det blir bättre och snyggare till nästa gång.

Mysig dag

Ännu än bra dag som snart har passerat. Känns skönt när allt flyter på, det är liksom lättare att kunna vara glad då. Har tagit hand om katten och sen fikat med systrarna och farbror Ola och hans Kattis ute i Storvreta där det blev en hel del lek och bus med barnen.

Och till råga på allt så har min klänning som Matilda och jag beställde för ett tag sen kommit. Rätt vågad färg för att vara mig. Får se om det blir den som åker på när det vankas nyårspartaj ;)

Tillbaka till verkligheten

Jaha, så var julen till ända då. Det gick faktiskt bra allting trotts allt. Men jag har inte varit trevlig dom här dagarna, jag vet inte vad det är med mig. Jobba hårt på att min trevliga sida ska komma tillbaka så fort som möjligt.

På dagen firade vi jul med Lukas släkt, mostrar och morföräldrar. Tomten kom med klappar och alla var mätta och glada.

Sen stack vi hem och en snabbis för att packa om och hämta stora lasset med julklappar, och så drog vi iväg till kusin Mats, där vi systrar och alla kusiner firade. Lite annorlunda, men trevligt och tomten ärade oss med sin närvaro ännu en gång till Hampus förtjusning. Han är snäll den där tomten :)

 

 

Nu ska vi åka iväg och hämta en del av min julklapp. Spännande! Visar sen.

Dan före dan, före dopparedan.

Jag tycker om att titta på gamla bilder, och det här är verkligen gamla bilder som min moster har skannat in och skickat till oss alla kusiner. Det är så roligt att ha kvar.
Det är mest bilder på morfar och hans syskon, hans konfirmationsbild, och en bild från hans föräldrars bröllop. Bröllopsbilden är så charmig, snyggt med 20-30-tal.

Nä nu ska jag sätta igång med julstädningen och sista julbaket. Får se om man vågar ge sig ut i kylan och leta (köpa) gran sen. Burr, det ser verkligen kyligt ut.



Nu har vi ljus här i vårt hus...

Oj, vilken dag. Börjar känna sig en smula matt nu. Var ut till Ramsta idag igen, och tittade till Ludde. Mysiga lilla Ludde... Matilda och jag letade igenom mammas receptböcker efter recept på hennes citronsill och julbröd. Bingo!, vi hittade det.

Så efter julmatshandling och sista julklappsinköpen som Lukas och jag gjorde på Gränby med resten av alla Uppsalabor, blä! så åkte jag hem och lade in sill, bakade bröd, slog in sista julklapparna och planterade mina julgrupper :D Nu senare ikväll har Lukas och jag gjort våra första struvor. Lukas är grym! typ Ernst ju ;)

Skoj, nu börjar det kännas som det är jul snart.

Boste Balin, laleblad!

Är nyss hemkommen, har pysslat med Hampus nu på eftermiddagen. Så kul, alltså! Han pratar och pratar, och när vi skulle fika så ville han ha" laleblad", och både jag och Lukas stod som två frågetecken. Laleblad, laleblad, laleblad boste Balin! Till slut kom vi på att han menade marmelad, inte lätt att förstå allt...

Vet inte hur jag kom att tänka på det här idag, men... förra sommaren såg jag en utställning i orangeriet nere i botan. En utställning av naturfotografen Towe Wiiand från Uppsala. Man kan köpa hennes foton på bla annat stora canvas dukar. Någon gång ska jag köpa en för dom är så otroligt fina.

Foto: Towe Wiiand


Korvstoppning

Här kommer bilderna från i lördags när vi gjorde korv. Varning för "starka bilder"!


Idag fick vi ett trevligt besök av farbror Ola som kom och tomtade, hade en påse med julklappar till alla barnen. Alltid lika mysigt att prata med honom. Dessutom ringde moster Ingrid också, vilket var roligt. Det var länge sen jag pratade med henne också, synd att vi inte hann prata färdigt.

Nu ska vi bege oss ut till Storvreta för att hämta Hampus på dagis, så mamma Mari får köpa julklappar i fred. Jag har fått två stora påsar med pyssel av Lukas mamma, som vi kan roa oss med. Jag tycker sånt är minst lika roligt som Hampus.

Men först en sväng ut till huset för att fylla på pellets...

Saint Tropez

Gillar Saint Tropez kläder ganska mycket, tur att dom kostar en del så att man inte förköper sig ;) Königs kläder på trädgårdsgatan i Uppsala är en av mina favoritbutiker och dom säljer bla kläder av märket Saint Tropez. Titta och dregla kan man ju göra...

Oj, vilken dag

Jaha, då har man överlevt den här dagen då. Det var ju skönt. Har städat och fejat, busat med små barn, gjort korv med moster och varit på 20-årskalas med mycket folk, barn och ljud. Känner mig lite mör nu. Bilder från dagens bestyr kommer imorgon...

Är så himla sugen på att göra en riktigt lyxig julgrupp till mig själv, bara till mig själv. Jag gör ju alltid några julgrupper och ger bort till andra, det ska jag göra i år också men det skulle vara trevligt med en egen riktigt fin en. Kanske fixar det imorgon, en trevlig fjärde advent syssla kan det bli. Nu ska jag gå och vila huvudet på kudden och drömma om vad jag ska ha för fint i den ♥

Onepiece

Har tittat på dom här otroligt roliga dräkterna Onepiece från Norge, som tydligen är inne att köpa just nu. Dom ser väldigt mysiga ut, men jag kan inte riktigt se mig själv och Lukas gå runt här med sådana dräkter på oss. Haha, det skulle se otroligt lustigt ut tror jag. Hihi... och så tar vi en sväng till ICA i dom där kläderna... haha skit kul! Jag vill ha!



Nu ska jag slå in lite julklappar, för jag köpte nästan alla igår. Så nu är jag så gott som färdig, skönt. Tänker varje år att jag inte ska köpa så mycket, men det blir ju aldrig så. Det är ju fånigt med julklappar egentligen, men det är ju så kul att ge bort.

Idag ska vi åka ut till Ramsta och göra korv med moster Gudrun, och passa på att städa och göra lite julfint där ute kanske. Senare på kvällen ska vi åka och fira min kusin som fyllde tjugo år igår. En fullspäckad dag helt enkelt.

Vocado 2010

Satt och tittade igenom bilder och insåg just va mycket vi har gjort med Vocado i år. Vi har varit i Spanien, Schweiz, Österike & mycket i Tyskland (tankade bussen i Holland), och nästa år reser vi till Canada, New York, Spanien, Belgien, Taiwan och Tyskland förstås. Mycket resande blir det, och det i sin tur resulterar i bilder av diverse upplevelser som jag gärna delar med mig.

Bokmal(in)

Har på senare tid börjat läst en del böcker. Nu är det till och med så att jag måste läsa några sidor varje dag innan läggdags, hm konstigt... så har det aldrig känts förut. Jag har ju bara plöjt böcker på semestern tidigare, aldrig vanliga dagar mitt i veckan. Men dom senaste veckorna har jag läst "Bitter fittan" (skitdålig) och "Jessica Anderssons självbiografi" (inte bra den heller). Riktigt dåliga faktiskt, tack Matilda för lånet ;)

Nu läser jag Liza Marklunds "Nobels testamente", har aldrig läst deckare förut så vi får se vad jag ger den för slutbetyg när jag är färdig. Det sägs ju att den ska vara bra i alla fall.

Insnöad

Har mest hållit mig inne idag. Det är mycket skönare att beskåda ett busväder inifrån ;) Var dock tvungen att ta en sväng ut till huset och fylla på pannan, men det var knappt så att jag höll på att ta mig dit och än värre när jag skulle hem. Tricket verkar vara att gasa, gasa, gasa, tänka rally helt enkelt.

Annars har jag mest bakat pepparkakor idag. Har precis gjort pepparkakshuset färdigt med all kristyr och allt. Det blev lite märklig design i år. Känns nästan lite Tyskt, haha..

Årets hus, hjärtan som ska hängas upp, och förra årets pepparkakshus.

Nu ska jag gå och mysa i soffan med Matilda som har kommit hem för att ha "jullov" (hon ska väl mest jobba som det verkar). Bäst att passa på att umgås. Godkväll!

En dröm

Någon gång när jag blir rik och verkligen behöver en vacker långklänning ska jag köpa en Malina-klänning i 100% äkta silke. Jag älskar dom ♥  Kanske lite extra mycket för att designern heter Malin. Visst är dom snygga?

 

Mat, ren bil & bonde söker fru.

Hängde med Lukas när han skulle hämta ut sin hemtenta och gramatiktenta idag, tänkte att det var bäst att passa på så man får se vart han rör sig varje dag. Det var väldigt mysigt och dom lärarna vi träffade på verkar mycket trevliga. Dessutom visade det sig att han fått VG på båda tentorna. Han är grym :)

Sen tyckte vi att det var på tiden att vi tvättade bilen, så vi tog en sväng till Statoil och biltvätten där. Det var lite läskigt faktiskt, jag har aldrig åkt in i en biltvätt förut. Satt och skrek av rädsla en liten stund, haha... men allt gick bra och bilden blev skinande ren.

Åkte vidare och handlade mat, och det blev även två paket julkulor och julpapper också. Julkulorna blev kanske lite väl färgglada (konstigt för det är ju alltid jag som vill att allt ska vara så traditionellt jämt), men det blir nog vackert.

Sen avslutade vi dagen med att åka till Mari och barnen i Storvreta för att äta middag med dom. Smarrig lasagne blev det. Adrian var febrig och häning och Hampus var hyperaktiv och superglad, tänk så det kan vara. Underbara ungar.

Så det blev inte så mycket "Bonde söker fru tittande", tittade på internet nyss istället. Det är bara den serien jag följer och jag blir såå mobbad för det, haha ;) Det är lite synd om vissa av dom. Mer kärlek åt folket!!

 

Julen närmar sig med stormsteg

Oj, oj, oj snart är julen här, och jag har inte fått någonting gjort än. Skulle nog behöva fylla på julpyntsförådet lite egentligen, men allt är så himla dyrt nu för tiden. Får se om jag beger mig ut idag för att leta pynt, annars blir det pepparkakshus-bak :)

Hittade lite inspiration...





Lite extra lyx så här på torsdagen

Tog mig i kragen och pallrade mig iväg till Gränby C för att få en liten välbehövd prommenad vid lunchtid. Skrev en inhandlingslista så att jag inte skulle glömma någonting. Tog en runda i lite klädbutiker innan mataffären, köpte en svart byxa och en vardaglig tunika. Man blir lite matt och äcklad av att se alla människor stressa med julklappsinköp. Jag har inte ens börjat.

Nu ska jag försöka mig på att göra en risotto igen. Förra gången blev det ingen angenäm smakupplevelse. Men idag hittade jag det här trevliga receptet som jag tänkte att jag skulle prova.

 

Sen är det snart dags att bege sig till julhysterin på jobbet. Yay! Kan se fram emot att få träffa Matilda när jag kommer hem i alla fall. Hon lär väl fortfarande sitta på bussen mellan Leksand och Uppsala får se när hon kommer fram. Tack SJ, NOT!

Julkalender

Fick för mig att jag skulle börja titta på Julkalendern för en gångs skull. Har inte följt den på flera år känns det som, så jag satte mig nu på eftermiddagen och började titta på alla avsnitt på svtplay. Den är ganska underhållande faktiskt.


Hade en intensiv och givande helg i Örebro med alla Vocado-kollegor. Kul att äntligen få köra igång igen, många viktiga beslut som måste fattas. Det är lite frustrerande att det ofta känns som om vi inte kommer någon vart. Så är ju såklart inte fallet, men det är så det känns ibland. Det ger sig så småningom. Ser fram emot våra kommande julkonserter i alla fall.

Idag tog vi en sväng ner på stan för att börja inhandling av julklappar. Kunde ju ha gått bättre, om man säger så. Känner mig inte "fit for fight" direkt, eller deppig snarare. Måste skärpa till mig, jag ska skärpa till mig. Muntrar upp mig med "Hotell gyllene knorren", tre avsnitt kvar sen är jag ikapp.

Kylig dag i Hökarängen

Åkte till stora staden idag vid lunch, där kära Vickan numera är bosatt. Det är alltid lika trevligt att träffas även om vi inte gör det så ofta. Till min överraskning besökte vi även vår gemensamma klasskompis från gymnasiet som också har bosatt sig där i närheten. Satt och sörplade kaffe och pratade en bra stund. Mycket trevligt!


Gamla bilder från en underbar dag som man sent kommer att glömma. Huuu... jag får rysningar ;)
RSS 2.0