Mellandagsbakelse

Kunde inte motstå att baka lite idag, efter att ha flängt runt med Lukas som letar ny dator på mellandagsrean. Hade lite vitchoklad hemma, så jag gjorde en vit chokladfrosting till den mjuka pepparkakan. Lite lyxig eftermiddag blev det alltså, innan det är dags att bege sig till jobbet.

Hittade...

lite andra bilder från julafton i Matildas mobil, som inte är lika pretto ;-) Fina systrarna, lilla Hampus, Lukas och den snälla tomten förstås.

Julen i bilder

Tog inte så väldigt mycket bilder på julafton, och tråkigt nog inga på barnen som vi var och firade med på dagen, dessvärre blev det inte heller någon vidare bild på Lukas när han skulle ge sig ut och tomta, han var ju sååå fin. Men jag fotade såklart 1. min prettodukning som enligt mig själv blev hur fin som helst 2. när Matilda och jag släppte upp en lanterna som julhälsning till mamma & pappa, och 3. min dessert som blev en julpannacotta med ett roligt och lite misslyckat försök till spunnet socker på.

Nåväl, God fortsättning önskar jag er alla ♥

 

Äntligen ordentligt med snö

Vaknar av en helt vit värld, så mysigt. Har dock varit väldigt trött idag, följde i och för sig med Lukas till gränby för han ville handla julklappar, men vi var inte där så länge för jag blev så trött.
Nu blir det mys i soffan här hela kvällen.

Klappat & klart

Känns väldigt skönt att slippa åka in till stan och trängas med alla människor som är ute och julklappsshoppar denna lördag. Hos mig är det mesta klappat och klart faktiskt. Så idag ska jag istället göra ett nytt försök med den där förbaskade franska nougaten, trodde inte att det skulle vara så svårt... och imorgon ska vi stoppa korv, enligt tradition :-D

Hyacinter

Köpte på mig ett gäng hyacinter och amaryllisar igår, så nu har jag så det räcker till jul. Det käns som att det finns tusen miljarder sorter och färger att välja mellan, men jag hör ju till den "tråkiga" sorten att alltid välja vita, men det är ju dom jag tycker är vackrast. Hur som helst, nu får dom stå riktigt svalt ute i garaget i alla fall, så att dom är riktigt knoppiga tills det är dags för dom att ställa sig i ramljuset. Dan före dan, före doppar dopparedan blir nog perfekt :-)

Pyntshopping

Köpte dom här söta fåglarna och lite annat smått och gott, när jag besökte Fullerö för några veckor sen. Fåglarna ska upp i granen och linneservetterna ska det dukas med på julafton, för fint ska det vara ;-)

Dörrkrans-tips

Blev tipsad av en blogg, att göra en krans i form av ett hjärta, av en metallgalge. Det var bara att böja till den och sen klä den med ris, och att hänga upp den sen var ju inget problem direkt ;-)

Borrelia

Seg dag idag måste jag säga, har inte gjort många knop bortsett från ett besök på vårdcentralen. Har ju haft ett konstigt märke/eksem på foten en längre tid, som jag har smörjt in med allt mellan himmel och jord, utan att det givit något resultat. Och nu dom senaste veckorna har det blivit större, ungefär i samma storlek som ett kaffefat, men jag har inte haft några direkta besvär av det. Men sen påpekade syrran att det kanske kunde vara Borrelia, och då ringde jag sjukvårdsupplysningen, som i sin tur tyckte att jag skulle åka till vårdcentralen, och där trodde dom också att det kunde vara Borrelia. Så nu ska jag åka in och hämta lite penicillin, och hoppas på att det försvinner. Det är så drygt sånt här, för det är svårt att veta vad man verkligen känner och vad man bara inbillar sig :-/

Lucia

Tidig Luciamorgon blev det idag, och få timmars sömn i bagaget. Klockan 07.45 stod jag där på dagiset med springande barn kring benen, redo att se H & A tomta i luciatåget. Med imponerande sång och scennärvaro tog dom både moster och mamma med storm :-)

 

Lördagen i bilder

Hade första och enda julkonserten med Vocado i Örebro i lördags, som även var sista konserten för i år. Det blev en väldigt trevlig avslutning på det här minst sagt spektakulära år :-)

Arla morgonstund

Var tvungen att kasta mig ut med kameran imorse när jag såg den vackra soluppgången slänga sina strålar över den lilla snö och frost som nu äntligen har kommit. Känner mig lite suddig i ögonen fortfarande, men så blir det när man kommer isäng sent efter en kväll på jobbet, och när man sen går upp för att sympatisera med Lukas som skulle upp till skolan. Det är väl vad man kallar kärlek va??

Har ni föresten sett årets julfrimärken? Tänkte på det igår på jobbet när jag såg posten svischa förbi, inte är dom snygga i år inte, känns lite back to the 90´s, med fula bilder av julblommor. Faktum är att dom är slående lika julfrimärkena från just 1990, såg några sådana av en slump förra veckan, visst är dom rätt lika? Nåväl, nog om posten-nörderi ;-)


Saffransskorpor

Julen, bring it on, just bring it on. I´m so ready to fight you, grrr! Vill inte att det ska bli en så där stressig tid innan jul, precis som det blev förra året. I och för sig berodde det på en hel del andra saker saker också egentligen, men ändå. I år är jag färdig med julklapparna, som när så på en. Bestämde med familjen i år att vi låter bli att köpa så hysteriskt med julklappar åt varandra, inte för att vi någonsin gjort det tidigare, men just nu verkar vi tycka att det kvittar med julklappar, och att det är viktigaste att vi får vara tillsammans, äta gott och bara mysa. Klyschigt va? ;-) Hur som helst, så är det ju väldigt roligt att ge bort julklappar, vilket man märker ganska snabbt när man springer runt i affärerna.

Efter julklappsshoppingen åkte jag hem och bakade saffransskorpor, som har fått högsta betyg av Lukas :-)

Årets julkort

Fick lite inspiration av en jultidning, där dom hade sytt med symaskinen i papper. Så jag tog fram symaskinen jag med, och letade roliga mönster den kunde sy. Sen var det bara att sätta igång, och så här blev resultatet :-)

Andra advent

Sitter här som en säck potatis i soffan, helt slut efter denna helg, som har präglats av julrep i Kungsör, julbord med familjen Gavelin och viktigt möte med vår "agent" i Västerås. Så nu sitter jag här i soffan och degar, har tänt det andra ljuset i staken, som jag fått efter mamma, och nu tänker jag inte lyfta ett finger till idag.

I fredags kom jag i riktig julstämnig :-) Påbörjade min julklappsinhandling, efter att jag skjutsade min syster till Arlanda, så nu har jag faktiskt kommit en bit på vägen även om jag har några kvar att köpa såklart. Efter det åkte jag hem, satt på Spotify och min julmusik-playlist på högsta volym, satte mig ner och började med mitt julkortspyssel. Pyssel är det bästa jag vet, och jag är inte på något sätt kontaktbar när jag är inne i mitt pysselmood. Senare på eftermiddagen kom andra systra mi hem och sa "-oj, här är det julstämning minsann. Malin, du är så töntigt pysslig.", och sen började vi med julbaket. Det blev lussekatter, inte så snygga men ack så goda, och det är det viktigaste. Provade även att göra en saffranslängd med vit choklad som fyllning, den blev verkligen inte fin heller, men riktigt god :-) Och som om det inte vore nog, så hjälpte Matilda mig att tona håret som avslutning på den aktiva kvällen.

Tack November

Jaha, då var min "hatmånad" till ända. Pratade med Vocado igår när vi var i Norrköping, om att November inte alls har varit sådär grå och tråkig som den brukar vara i vanliga fall. Om man tänker efter så har vi ju faktiskt haft en hel del soltimmar den här månaden, så nu får jag nog ta tillbaka en del av det jag sagt om att det är så grått och trist i November, och nu får vi se vad December har att bjuda på :-)

Fick se och njuta av den vackraste solnedgången på länge, igår när vi åkte på E4:an genom Stockholm på väg ner till Norrköping. Även imorse var det en helt underbar färg på himlen när solen gick upp.

RSS 2.0